View Single Post
Staro 22.01.2010., 15:56   #55
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Samo da se izjasnim oko ovoga da ne bi bilo da me neko optuži

Paket nikad nije stigao, dostava je iz nekog razloga bila preskupa i zaribalo me, no na kraju je i bolje da je bilo tako.

Kako sam u to vrijeme ima MX Revolution (kojeg i sad imam - najbolji miš ikad), kasnije sam isprobao MX1100 i Logitech Wave odvojeno.

Niti jedna od te 2 periferije mi se nije svidjela.

Miš je previsok za moj gušt i ima loše smješten back/front botun, te mu se (meni najvažnije) hyperscroll kotačić nemože uključiti "on the fly", nego je ili uključen ili nije - to mi je u biti bio dealbreaker jer sam navika na MX Revo.

Tipkovnica je ok, no ništa specijalno, a pošto sam 2-3 godine bio na UltraX flat modelu, nikako se nisam moga priviknit na duboke tipke, a i grupacije po 3 F-tipke mi ne odgovaraju, tako da sam i nju vratio

No, ja sam posebna biljka što se toga tiče, tako da je taj komplet jedan od najboljih na tržištu, pogotovo za tu cifru, samo nije za mene.

Kao što možete vidjeti trenutno sam na MX Revolutionu + diNovo edge - najbolje što Logitech može ponudit i osobno mi je ta kombinacija predobra, iako nije jeftina.
FYI : imam i ja i dinovo edge i reva i wave komplet pa pogledaj što je trenutno meni u prodaji od ova dva kompleta

Wave+MX 1100 vs diNovo Edge+MX Revolution
Miš :
MX1100 vs. MX Revolution
  • - Lošija plastika
  • + Viši
  • - Forward/back tipke previše povučene
  • - Lijevi/desni klik prekratki - neidu do kraja nego zadnja 3 mm je fiksna plastika (problem s mojim šapama recimo jer sam navikao na revo)
  • - Kotačić je malo lošiji (materijal+izvedba) od revolutiona
  • + Miš je jeftiniji (cirka duplo od revolutiona)
  • + Sviđa mi se ona "skrivena tipka"-bolje rješenje nego document flip (drugi scroll) kod reva
  • - Nema "docking station"
  • + Može se istovremeno puniti i raditi
  • + Sanyo 2000mAh punjiva AA baterija (950mAh integrirana u reva
  • -/+ Nema zaseban reciever
1100 5 - 5(6) Revolution
Dakle uzevši u obzir +- podjedna k je kao i revolution...zadnji +/- je u tome što revolution se ipak samo zasebno prodaje pa ga se može i zasebno koristiti ali opet može se i 1100 zasebno kupiti pa je opet izjednačeno

Wave vs. diNovo Edge
  • - dublja slova
  • -blesavo postavljeni wasd - nije baš za gaming (doduše izvlači ih što su capslock ulegnuli pa se a može stiskati s lijeve strane)
  • - koliko nas zapravo tipka sa svih 10 prstiju pa da mu je udubljeni dizajn toliko ergonomski važan
  • - materijali su ipak bolji u dinovo edge
  • - F tipke grupirane po 3
  • - nema touchpad
  • - nije fensi ko dinovo edge
  • - nema stalak ko dinovo
  • - deblja
  • + lakša
  • + nema integrirano bateriju nego obične AA
  • + po zimi ova spužva je daleko udobnija nego hladni aluminij (a i po ljeti također...predobar je palm rest)
  • + ima num lock
  • + ima tipku za paljenje/gašenje PC-a
  • + tipka za izbacivanje cd-a
  • + otisnuti znakovi za MAC
  • + ima dvije-tri macro tipke više od dinovo edge
  • + košta daleko manje od dinovo edge
Wave 9 - 9 edge
također izjednačeno po ovako rezultatima tj li la

overall : iako su ovako rezultati izjednačeni što se tiče + i - ipak nemogu izbjeći zaključku da je edge daleko bolja tipkovnica od wave-a a revolution kvalitetniji od mx 1100. Naravno neki plusevi su daleko veći od drugih (minusi također) .

ja sam ostao na wave-u i iskreno to ću i koristiti za svoje potrebe tijekom surfanja/učenja.za večernje "matineje" ću i dalje koristiti svoju pokvarenu dinovo edge jer tipkovnica je jednostavno must have za HTPC.

sad je samo pitanje da li imate 400kn viška ili 1700.ako imate para definitivno idite na edge+revolution(tj performance mx) i nećete požaliti, ali u budget liniji uzmite wave
Red Dwarf je offline   Reply With Quote