Znam da je OT i da je kompakt u pitanju, ali nadam se da će mi netko pomoći pošto nisam na
ti sa
fotografskim žargonom.
Vlasnik sam Canona SX110 IS, kojeg sam dobio po bagateli (nadam se) od ~1200 KN sa 600 okidanja. Nisam uspio naći nikakav lens adapter kao gotovo rješenje pa sam naletio na sljedeće:
*
veća
Basically I gutted an old lens and put it over the existing lens (using friction and good fit). I can now use the old lens as a lens hood and to add other things like filters and crown lens hoods. The old gutted lens also protect the camera lens and looks cool too!
This is the film can diffuser:
Bacio sam se u potragu za kakvim
adapterom da bi mogao koristiti polarizator, pošto mi se jako sviđaju rezultati dobiveni s njime. Koliko sam shvatio uz pomoć trenja dotični
chriscomber2003 uspio je namontirati stari objektiv na njegov SX110 i usput koristi ga kao zaštitu i podlogu za polarizator. Šta mi je činiti? Molim izostaviti prijedloge tipa kupi dSLR, jedino da sam možda više koristio Google, pa kupio kompakt kojeg proizvođač nije osudio na invalididet nadogradnje za razliku od nekih drugih. Mislim da ću se baciti na
izgradnju flash difuzora, rezultati su vidljivi. Koliko se isplati kupiti nešto poput
ovoga? Naravno daleko je to od dSLR-ova, ali svaka budala ima svoje veselje. Može kakvo stručnije objašnjenje što je i kako dobiveno sa gore navedenim.