Hahaha, jedan od prvih postova koje sam imao na Ekspertu je bilo vezano za AMD64-u, malo preplasen nakon prodaje G5-ice (Mac) temperaturama koje su se zbivale u PC svijetu upravo sam dok mi je davao odgovor Tor, citao kako advokatira contra mog socket-a, a vidi sad igru koju igra
Kad kodiram video + upaljeni Tuner + po koja aplikacija, ne prelazi nikad za CPU > 42C, MBO 30C max ili vidljivo na
primjeru *
No cim je zavrsio sve se vraca u normalu i procesor nikad u normalnom radu ne prelazi 38C, dok je vecinom izmedju 35/36C ili opet na
primjeru *
U idilicnim trenutcima i
ovo se moze vidjeti.
Tajna kao sto je i meni u prvom postu rekao Tor je u
kucistu !
Nakon puno igranja sa raznim
kombinacijama dosao sam do pravih temperatura. Osim Zalmana nemam ama bas ni jedan fancy cooler a svi rade posao kako treba
Zalmanu sam maknuo fan-mate jer sam htio da ima manje kablova i skuzio da se on bez njega vrti jos bolje i hladi bolje, do sad bez ikakve stete za njegov rad
Ostali unutrasnji cooleri su
3x Spire jedan za odvodjenje,
a ostala dva na nosu kucista za hladjenje.
Za opake vrucine u
trubi duckt-u imam ludi magnetski
TMD Cooler koji se direktno izivljava na CPU i dostize perverzne buke (nije uopce u funkciji osim u Ljeto) ali zato spusta 64-u da nikad ni na najvecoj vrucini i zaposlenosti sa ili bez AC-a vrucina nikad ne prelazi 44C