Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 19.01.2010., 17:35   #3069
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Medo, malo brkas stvari. Ja i ostatak ekipe tu se stalno dotičemo dvokanalnog zvuka, a ti stalno spominjes taj usrani pioneer i dsp i ostale stvari kojih nema u dvokanalnoj reprodukciji. shvaćaš?
Šta si se naživcirao.... ja da prošećem... meni kažeš da sam bezobrazan

Zvučiš kao nekto tko je tek izašao iz puberteta. I za razliku od drugih s kojima se razilazim u mišljenjima, o tebi imam dojam da nisi najinteligentniji.

Dijete, soba se kalibrira kako za 5.1 i 7.1, tako i za stereo. Kao drugo, vidio sam kakvu opremu imaš i šta si prodavao po tržnici, a držiš lekcije ljudima kao da koristiš high-end opremu. Očito ne znaš puno o tome što pričaš, već lupetaš napamet.

Osobno nemam ništa protiv onih koji misle da je pure-hifi way to go. Svatko ima svoj gušt, ali isto tako više-manje svatko zabrije na nešto i brije da je to najbolje jer nije čuo nešto drugo. Ja sam bio jedan od tih prije par godina i skrećem pažnju na to. Ti me napadaš jer se s time ne slažeš. Fine, iznesi svoje mišljenje, ali ne seri i ne pljuj nao npr. u gornjem postu.

Govoriti da je "pravo" analogno stereo pojačalo prava stvar, a da su receiveri smeće, te da je "pure direct" pravi način slušanja je svačije pravo, ali uvjeravati druge da je to jedino ispravno je debilno zabrijavanje. Ja neću reći da "pure-hifi" ne treba kupovati, ali odgovorno tvrdim da se velikoj večini ljudi taj zvuk ne sviđa i da velika večina ljudi želi mogućnost da si prilagodi zvuk. Takvom čovjeku nema veće depresije nego kad mu fali basa ili visokih i kad skuži da po tom pitanju ne može ama baš ništa napraviti s opremom za koju je izrigao nekoliko tisuća kuna. I to za STEREO!
Citiraj:
Autor micek_kc Pregled postova
ma necemo ali ono kad sam vec imao priliku

daj mi malo prokomentiraj ovaj loudness efekt.Pa kome to sluzi nesto osim da bude "bombasticni"(neznam koji bi drugi pridjev upotrijebio)zvuk?
IMHO, to je za ekipu koja ima male zvučnike kojima fali basa (i visokih), pa si pritiskom na jednu tipku malo podebljaju zvuk

BTW: to se koristilo i kod tihog slušanja da ti "podeblja" zvuk jer kad slušaš tiho uho slabije čuje baseve i visoke.

Zadnje izmijenjeno od: medo. 19.01.2010. u 17:47. Razlog: BTW:
medo je offline   Reply With Quote