Citiraj:
Autor srale7
Medo, malo brkas stvari. Ja i ostatak ekipe tu se stalno dotičemo dvokanalnog zvuka, a ti stalno spominjes taj usrani pioneer i dsp i ostale stvari kojih nema u dvokanalnoj reprodukciji. shvaćaš?
|
Šta si se naživcirao.... ja da prošećem... meni kažeš da sam bezobrazan
Zvučiš kao nekto tko je tek izašao iz puberteta. I za razliku od drugih s kojima se razilazim u mišljenjima, o tebi imam dojam da nisi najinteligentniji.
Dijete, soba se kalibrira kako za 5.1 i 7.1, tako i za stereo. Kao drugo, vidio sam kakvu opremu imaš i šta si prodavao po tržnici, a držiš lekcije ljudima kao da koristiš high-end opremu. Očito ne znaš puno o tome što pričaš, već lupetaš napamet.
Osobno nemam ništa protiv onih koji misle da je pure-hifi way to go. Svatko ima svoj gušt, ali isto tako više-manje svatko zabrije na nešto i brije da je to najbolje jer nije čuo nešto drugo. Ja sam bio jedan od tih prije par godina i skrećem pažnju na to. Ti me napadaš jer se s time ne slažeš. Fine, iznesi svoje mišljenje, ali ne seri i ne pljuj nao npr. u gornjem postu.
Govoriti da je "pravo" analogno stereo pojačalo prava stvar, a da su receiveri smeće, te da je "pure direct" pravi način slušanja je svačije pravo, ali uvjeravati druge da je to jedino ispravno je debilno zabrijavanje. Ja neću reći da "pure-hifi" ne treba kupovati, ali odgovorno tvrdim da se velikoj večini ljudi taj zvuk ne sviđa i da velika večina ljudi želi mogućnost da si prilagodi zvuk. Takvom čovjeku nema veće depresije nego kad mu fali basa ili visokih i kad skuži da po tom pitanju ne može ama baš ništa napraviti s opremom za koju je izrigao nekoliko tisuća kuna. I to za
STEREO!
Citiraj:
Autor micek_kc
ma necemo ali ono kad sam vec imao priliku
daj mi malo prokomentiraj ovaj loudness efekt.Pa kome to sluzi nesto osim da bude "bombasticni"(neznam koji bi drugi pridjev upotrijebio)zvuk?
|
IMHO, to je za ekipu koja ima male zvučnike kojima fali basa (i visokih), pa si pritiskom na jednu tipku malo podebljaju zvuk
BTW: to se koristilo i kod tihog slušanja da ti "podeblja" zvuk jer kad slušaš tiho uho slabije čuje baseve i visoke.