Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 19.01.2010., 16:08   #3062
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Medo, postao si bezobrazan, ajde ostavi se ovog pdf-ma.
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Da, ja sam cuo da jos moze rijesit problem nejebice, nedostatka srece i zdravlja.
Meni nekaj veliš?? Drugi puta si dokazao da ti nadimak pristaje.

Da ti odgovorim ono što nisi sam mogao zaključiti: hi-fi znači visoku vjernost reprodukcije zvuka. DSP procesor ti najvjerojatnije ne bi trebao kada bi imao idealnu slušaonicu s idealnim rasporedom zvučnika po sobi. Ne znam nikoga tko tako nešto ima. Umjesto toga imamo to što imamo, nedostatke naše sobe i položaja zvučnika, te (nisku) kvalitetu audio opreme. DSPovi u većoj ili manjoj mjeri korigiraju nedostatke naših soba kako bi zvuk približili idealnoj slušaonici i time doprinosi hi-fiju radije nego odmaže.

To što je nekim dinosaurima audiofilima i dalje u glavi ona filozofija da svaka elektronička komponenta samo dodatno kvari zvuk, to je drugi par rukava i o tome mi se ne da....

I da, kolega ima navedeni Pioneer receiver i demonstrirao mi je što i kako može. Ne kažem da je to nešto uber, ali IMHO mene je stvar oduševila.

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Neam niš protiv pure direct, al jednostavno zvuk mi je nekak prigušeniji tj visoki tonovi. A dok je manual, bass,treble,balance mi je na nuli tj na pola a loudness na 5db, i to taman a posle bumo vidli možda mi se dopadne taj pure direct
Pure direct je u zamišljen da pritiskom na jednu tipku upališ ili pogasiš sve tonske kontrole i DSP procesore što je puno lakše nego vrtit kotačiće i ispritiskati hrpu gumbića da napraviš istu stvar... svaki puta.