Vrhunski duhovit vic zahtjeva sinergiju dobrog naratora,
dinamiku i takticnost prenosenja te senzibilitet humora kako
bi se kvalitativno prenjeo vic do sire publike....to se jednostavno
nemoze ovako prenjeti preko text-a, pa cu staviti neke jednostavnije....
Vrlo bazicna struktura ali jako efektni :
Ulazi gromada od revolverasa u saloon, znacajno pogleda unutra kroz gomilu koja sjedi i njegovim ulaskom biva totalno prekinuta...
Ulazi polaganim korakom, baca sesir na vjesalicu, glasno stavlja ruke na pult a barmen vec trci da mu natoci nesto jednako opako kao i njegova pojava.
Pogleda ljevo, pogleda desno.
Srednje glasno upita - Ima li ovdje neki Mile?
Tisina kao na groblju,...ponavljam... - Ima li ovdje neki Mile?
Odozada, jako odozada neko se meskoljenje zacuje i iz mraka izlazi neki tip i potiho kaze : pa , ja sam Mile.
Nije ni zavrsio zadnje slovo vec mu je metak u celu zavrsio, nije ni pao na pod, revolveras je vec vratio pljucu u korice.
Ispije znacajno jedan gutljaj te ponovo zapita : Imali mozda ovdje i neki Cile?
Ovog puta u sekundi se dize neko tik iza njega i glasno se dere :
Ma ja sam, ja sam Cile !
Jedva da je zatvorio usta, vec je bio mrtav. Revolveras je u sekundi presudio jos jednom sada pokojniku.
Ispije gutljaj, lagano se ustane i krene prema izlazu, okrene se,
udje nekoliko koraka nazad prema gostima i kaze :
Jedna stvar odmah da vam bude jasna, kod mene nema Cile Mile !
----
Misticno tajanstveno pleme u amazoni koje ima posebne trave za medicinu i oporavak ulove ekipu amera kako kradu njihove resusrse.
Dovedu ih poglavici a on pun prezira i ljutnje : Znaci tako, marvo jedna lopovska tu nama u amazoni vi kradete nase trave?
Ima da nam skupo platite tu drskost !
Jedan od amera : Ma nismo mi nista krali, samo smo sakupljali za
nase zene.
Poglavica : 'A tako znaci jos i lazete, dobro. zene cemo sve pobacati u kotao i skuhati a muske dobro pojebati.
Vrac prilazi poglavici i kaze - Poglavice niste li se vi malo zabunili,valjda zene pojebati, a muske u kotao ?
Na to se jedan amer glasno javlja i ljutito kaze : A sta se vi petljate niste vi poglavica !!!