imam od početka 11. mj. XFX 5850 i kartica pod opterećenjem (crysis) prelazi 83°.
u idlu je normalnih 43°
procesor je overlockan na 3.34 Mhz, dok je grafička na defaulnim vrijednostima.
i to nije sve
kad je kvačica u CCC-u stavljena na Enable ATI Overdrive i enable Manual Fan control (defaultne vrijednosti) kartica se u Idlu počne zagrijavati i već nakon 10 min je na 70°
kad ventilator podesim da hladi na kojih 70%, ulaskom u igru on se utišava i počinje lagano kuckanje ventilatora ili kao kad hard disk roštilja)
nakon 5 min igre Fps-ovi nenormalno padnu, igra je neigriva, izađem na desktop, kad ono temperatura 90 do 100°
napominjem da ventilator jedva čujem, mada je ručno namješten na 100%
tek kad isključim računalo, ponovno ga pokrenem ventilator poludi i čuje se kao usisavač jer mora ohladiti karticu.
meni je interesantno što je kartica i na toj temperaturi potpuno mlaka na dodir.
kad maknem kvačice s enable Ati overdrive i s enable manual fan control s karticom se može igrati, no temperature idu preko 82-83°, kad otvorim vrata kućišta spuste se na kojih 79 u loadu.
pokušao sam i s MSI afterburner alatom podesiti ventilator, no čim isključim auto, pokušam podesit vent na kojih 50, kartica još utiša ventilator, počinje kuckanje i kartica se u idlu počne zagrijavati.
kartica je kupljena u Linksu, njima je bitno da kartica prođe 3Dmark test i kažu da je ispravna, naplate ti 150 kn zbog neutemeljene reklamacije
ima li tko sličan problem i zna li tko rješenje. ??
hvala.