Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 19.01.2010., 10:56   #3041
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
wat?

dsp je elektronički shortcut za podešavanje flat odziva (bar bi trebao biti), ali kao takav naravno da donosi i određene kompromise.
ovo je tipično "hifijasto" razmišljanje.

današnji audio DSPovi su izuzetno moćni i napredni procesori zvuka opće namjene. Postizanje flat odziva sobe(!) je samo jedna od funkcija, a konačni cilj je da stvori zvučni ugođaj kakav odgovara tebi, a ne glazbenom producentu. uvijek ga se može korigirati ili potpuno isključiti.
Citiraj:
Autor syss
od kad su slušalice kao takve referenca? sorry kad pedala na bubnju udari pokraj mene (svejedno ozvučenom ili ne), cijeli se stresem, slušalice to ne mogu i kao takve imho mogu poslužiti za usputno slušanje.
slažem se i ne tvrdim da su referenca. Ovdje se povuklo pitanje vjernosti zvuka, a za cca. par some kuna češ dobiti vjernost zvuka kakvu će ti moći dati jedino zvučnici dva reda veličine skuplji i nečeš imati problem akustike sobe
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
Ma missioni su bar kako su meni dosta hifista rekli, napravljeni sa jeftinim skretnicama, a pojačalo je bilo na 3/4(bila fešta )...sad imam Jamo E660 i 3/4 podnose bez beda (to sam samo isprobao na 10ak min, nema više fešta sa ovim manijakom )
ovisi na koji način ti je krepao zvučnik. od loših skretnica će ti riknuti visokotonac, a ne bas/srednjotonac. zvučnik izgori jer pojačalo zaoscilira ili ode u clipping. može izgoriti pri glasnijem slušanju i ako je izvor zvuka bio clippan (recimo loše kodiran MP3). kažem, osim ako nije defekt u samom zvučniku...

Hint: koristi "Advanced Limiter" u foobaru kao zadnji u redu DSP procesor