Citiraj:
Autor Chome
Ma stvar ti je u tome da "pravi" hifisti se zgražaju nad tim raznim procesiranjima zvuka od stane receivera ali bez toga zvuči užasno, ne znam kako je sa skupim modelima ali ovi do 3-4 soma kn ne zvuče baš dobro, bar meni ne.
|
"Pravi hifisti" (pure hi-fi) ili bolje rečeno audiofili su ljudi koji žive na granici razvoda braka slineći za egzotičnom audio opremom i trošeći godišnju ušteđevinu na audio uređaje čija uber-kvaliteta zvuka nad jeftinijim konfekcijskim uređajima je upitna, a cijena (daleko) nerealna.
To su najčešće tehnički neobrazovani ljudi čije (ne)znanje o elektrotehnici i elektronici se svodi na ono što su pročitali u hi-fi časopisima, te su kao takvi podložni bullshitima od strane hi-fi industrije (usviravanje kabela, etc.)
"Pure audio" zvuči bezveze upravo iz razloga jer je zvuk u tonskim studijima masteriran da zvuči što neutralnije na različitoj audio opremi. Kupiti pojačalo bez tonskih kontrola i DSP čipova ti je kao da kupiš TV ili monitor bez kontrola kontrasta i boje, eventualno da možeš samo brightness pojačati. Totalna debilana.
Evo, zadnji DSP u Pioneer receiveru 1019 tako dobro iskalibrira sobu da ne možeš vjerovat. Čak ubije do tri stoječa vala koji ti se stvaraju u sobi zbog paralelnih zidova! I još uz to si složiš sound mode kako god ti dođe.
Da mi je vidjeti "pure-fi" uređaj koji će stvoriti bolji zvučni ugođaj od toga....