eo mala usporedba x540 sustava i genius 5005. Imam oba navedena sistema i isprobavao sam ih na 2 različita kompa. Moram reći da su x540 puno kvalitetniji zvučnici i da daju bolji zvuk. 5005 mi je na jednoj onboard zvučnoj radio katastrofalno loše, te nisam mogao slušati ništa sa youtubea. Regulacija glasnoće, pa i samog bass-a je dosta loša. Glasnoća kao da nema opciju podešavanja 0,1,2,3, već ono 0,3 itd u usporedbi sa x540. Bass također, čini mi se kao da ima opciju ne radi, radi i grmi. S tim da i ovo radi postaje dosta neugodno nakon nekih 30min slušanja, jednostavno vas bole uši. No 5005 izgledaju savršeno, naspram x540, subwoofer je 3 puta veći, zvučnici imaju daljinski, te 3 porta za spajanje tv-a, dvd-a, mp3-a i još i kompjutera preko 5.1 ulaza. Sama snaga im je fascinantna, no ja bih rekao da previše tutnje i da su bolji za neke partije i tako, tok je x540 sustav bolji za kućnu upotrebu, zvuk im je jednostavno puniji. No eto ja sam htio umrežit dvd,tv i komp na jedan sustav, a opcija recivera i hifi ozvučenja mi je bila preskupa, pa sam se odlučio za ovu varijantu