Posto dobivam vec standardni server busy, da nabacim koju rijec
Igra je...ajmo reci, cudna.
S jedne strane puno ugodnih iznenadjenja, dok je s druge strane neugodnih jos i vise.
Ne sumnjam da je to glavnim dijelom zbog beta verzije, ali iskreno, tesko da ce se vecina tih stvari stici ispraviti do izlaska za 2-3 tjedna.
Pa ajd da spomenem par stvari, koje su iritantne za po3.14zdit:
1)
Away missions - epic fail.
Od "trazenja" banalnih stvari po mapi, koje tricoder ne moze naci (jucer sam trazio nekakav alien artifact pol sata i odustao), pa do beskrajnog trcanja po jednim te istim bazama, boreci se sa 1000 Klingonaca (prsa o prsa, mda), gustera (di su njih izvukli od TOS-a

), Orionaca, Nausikanaca...
Zabavno je mozda prva 2-3 puta, nakon toga takve misije pocnete izbjegavati (sto je tuzno jer igram tek od petka navecer)
2) Brodovi koji NE MOGU ici vertikalno po Z-osi ilitiga vonabi 3D svemir.
E na ovo sam se dobro nasmijao u prvoj vecoj bitci

MMO u svemiru, a brodovima je pitch nekih 30-40 stupnjeva, pa ak hocete doci do protivnika koji je "iznad" vas, radite "spirale".
Serpentine u svemiru. Zakon.
No, cak i s tim velikim propustom, borba u svemiru je zabavna i poprilicno dobro odradjena.
Makar, koliko vidim, bar pola ljudi trazi sistem borbe slican onome iz Bridge Commandera. (dodje mi da ju instaliram opet)
3) Ponavljajuce misije.
Istrazivanje Delta Volanisa i "nesto" Arma (

) je fora takodjer prvih par puta. Nakon toga, vise nema smisla.
Kao i "Clear taj i taj sector"
I onda slijedi 101 borba skupa sa drugim ljudima (ah da, skoro zaboravih, to je skoro jedino mjesto na kojem cete imati filing da se radi o MMO-u) protiva horda i horda onih gore navedenih, samo u svemiru.
Mrzim Negh´Var

Svejedno, zabavno i donosi dobre drop bonuse.
4) I zadnje, mozda najcudnije od svega - iako su serveri krcati, a chat prozor ne miruje ni sekunde, svejedno postoji filing da si sam u svemiru...

Mislim borite se skupa kod vecih "skriptiranih" bitaka, ali osim toga, uglavnom soliras.
Sto me i dovodi do (konacno!) zakljucka - steta kaj ne postoji i offline, tj SP verzija, s eventualnom mogucnosti invitea par prijatelja za teze stvari.
Kupio bih ju ziher, a znam jos barem 5 ljudi koji tak razmisljaju.
Jednostavno, nemaju svi vremena, volje a ni novaca za
pay to play MMO.
Makar to bio Star Trek.
Odoh pogledat jel se server odblesirao.