evo da uzmem predah od igranja i napisem koju rijec.
sinoc sam dobio novi brod, lvl11 sam sad, ltcmdr i kvantna torpeda bejbi
za sada je beta dosta bugirana, neke misije se ne mogu uopce obavit, tipa pve s borgom, a i neki obicni questovi jednostavno se sjebu pa moras ponovno ucitavat.
isto tako, cesti bug je kod teleportiranja da se materijaliziras kao brod na planetu ili lik u svemiru, sto cesto dovodi do kompletnog rusenja igre(uz to je navecer cesto i izbacivanje potpuno sa servera, valjda radi preopterecenja). ili pak ostanes bez away tima pa opet ponovno ucitavanje. to ce se rijesit u full verziji.
borba na povrsini iliti ground combat nije los, ali nije ni pretjerano zabavan jer predugo traje i zna bit konfuzan i tezak. iako flanking sistem, ili okruzi neprijatelja da ga lakse razbijes je hvalevrijedan.
borba u svemiru je vrh, na prvi pogled jednostavan, a opet je potrebno znanje kako upravljati brodom u bitci, management stitova i opcenito dostupne energije te koristenje specijalnih abilitya ( evasive manoeuvres, attack pattern alpha itd.)
izmedju zvjezdanih sustava se putuje po 3D karti svemira, podijeljenog na sectore i moram priznat da je dobro izvedena, cak su i glavni svjetovi na pravom mjestu.
ipak, 2D mapa koja sluzi za navigaciju i na toj 3D karti i u samom sustavu je jebeno prelosa, do te mjere da je beskorisna. pokazuje neprijatelje u dometu senzora, a suigrace ne, osim ako niste u istom teamu. ne pokazuje dobro svemirske objekte i nije moguce zadat kurs na njoj. veliki minus. zapravo nije moguce nista.
minus su i udaljenosti/brzine plovila. naime domet naoruzanja je 10km, a brod putuje tipa 5km/s. trebali bi dakle to sredit, prije ce bit da je domet 10 000 km, a brzina broda u stotinama km/s. slicno je i u medjuzvjezdanoj karti, udaljenosti su u svjetlosnim godinama tipa 4, brzina broda 1 ly/s, a putujes do tamo tipa minutu.
grafika, odlicna
zahtjevnost, pa i nije bas mala, kod velikih bitki u asteroidnom polju ili nebuli ce usporiti, smanjio sam sjene i broj osvjetljenja i iskljucio AA. ostalo je sve na high(iako se moze nabit na perverzne vrijednosti, pa ko ima novu graficku nek slini :P )
na planetima je grafika samo solidna, ali je sve brzo i glatko, sto je vaznije ipak mislim.
ne znam sta bi jos rekao, igra privlaci, pogotovo ako si ljubitelj star treka, ali neke stvari se moraju debelo popraviti, za to su valjda i napravili otvoreno beta testiranje.
lt. cmdr. cyc out.