Citiraj:
Autor cruiser
Već par prijatelja mi je sugeriralo 5130 ali interesantno da ga nitko poznat nema. Kakva je kvaliteta izrade? izgleda mi preplastično.
|
Budući da je mobitel od plastike kao i većina mobitela izrađenih od plastike on izgleda plastično. Ne znam što je to preplastično ali više volim kad je plastika plastika nego kad pokušava izgledati kao metal i dobije onaj krasan kineski look uz neminovno ljuštenje nakon nekog vremena. Možda pod pojmom preplastičan smatraš sjajni finiš. Istina da se vide packe ali jedan potez od hlače i kao da je izašao iz dućana. Istina neki ljudi ne vole takav finish ali što se tiče kvalitete izrade ona nije ništa lošija od drugih mobitela u klasi pa čak je i bolja-nema škripanja i kad ga držiš ostavlja dojam solidne izrade.
Citiraj:
Autor cruiser
Evo probao sam u tele2 Nokia 5130 i Sony Ericson w890 i nekako mi je bas puno izražajniji na w890.
|
E sad o ovom bi se dalo... Činjenica je da puno ljudi voli "dubok bas" i SE im to i daje. Na nesreću tu postoje i stvari poput srednjetonaca, visokotonac, kvalitete sterea, dinamike, distorzija i sl. Bavim se glazbom 10-ak godina(gitara, klavir) i posjetio sam stotine koncerata klasične glazbe, a rijetko propustim koji rok koncert. Na osnovu svog iskustva mogu samo reći da je zvuk koji proizvodi Nokia bliži onom koji se čuje na takvim priredbama nego "kemija" koju proizvodi SE iako ću priznati da je za neke tipove glazbe to jako dobro.Stvar je u tome kako gledaš na glazbu i što slušaš. I još jednom ne sudi po slušalicama koje dobiješ sa Nokiom. One su bitno lošije nego bilo koje u paket SE Walkman serije pa čak i od onih u G i K seriji. Uz neke Sony EX, Philips Extra-Turbo Bass, Koss, Sennhaiser sluške bit ća basa i previše. Dakle daš 500kn za mob i 150-200 sa slušalice i sigurno ćeš imati bas kao na w890 ali i još neke druge stvari.
PS
Ako slušaš tehno, rap i slično slobodno idi sa w890. Ako je u pitanju rok i klasika onda je bolji izbor Nokia. Pop je svejedno. Za narodnjake izaberi onaj koji ima najjači vanjski zvučnik i želim ti da što prije krepa