View Single Post
Staro 16.01.2010., 12:30   #289
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
nije bas da prave isti chip s razlicitom gravurom na vrhu, logicno je da kompleksniji ima vise problema. Uostalom u isto vrijeme kada je ATI prestao imati problema i ferni prica je konacno dobila neke detalje, meni to zvuci vise nego povezano s proizvodnim procesorom.
Ati od pocetka nije imao problema sa samim proizvodnim procesom, fora je bila da je TSMC negdje u 10?. mjesecu tek u zadnjoj fazi proizvodnog procesa skuzio da im je plasma torch nije alignan kak treba pa je cca mjesec dana wafera unisteno jer je to na pocetku proizvodnog procesa. U 12. mjesecu tek ima zbog toga dovoljnog broja GPU-a ali postojao je veliki backlog narudjzbi koji se tek sad clearao. Ati se uostalom pohvalio na CES-u da je shipao 2 milijuna GPU-a sto nije mali broj za tri mjeseca i ne izgleda mi kao da imaju problema.

PS. TMSC ima koliko za ATI, oko 10k wafer startova mjesecno na 40nm sto je ajmo rec uz yield od 70% oko sto Cypress GPUa, sto je oko 1 milijun unistenih GPUova.

@ Mast3r Chi3f i GF i TMSC preskacu 32nm jer je kasnio tako da ni ati ni nvdija nemaju izbora.
the_ghost je offline