View Single Post
Staro 15.01.2010., 15:49   #285
Mast3r Chi3f
Premium
Moj komp

Mast3r Chi3f's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Po onome sto ATI kaze, teselacija zapravo ne trosi ekstra bandwidtha, da citiram:

A druga stvar o kojoj pricas, da ATI samo placa funkcionalne chipove, ne mora biti istina, jer se ista stvar prica i za NVdiju.

Treca stvar, nece nikad Nvidia u Globalfoundries dok je AMD u vlasnickoj strukturi iste. Barem po CEO-u Nvidije.
Prije ce ATI preci tamo. GF je pokazao na CES-u 28nm wafer tako da je moguce da ce biti ispred TMSC-a sto se tice prelaska na novi node.

Prvo, pusti price ja ti kazem sta je na stvari a to sam procitao od ljudi koji se malo vise razumiju od tebe i mene.

Drugo, sto se tice placanja, nvidija je 100% sve do sad kao i svi ostali placala po waferu, na kraju krajeve to im je zbog dobrih yieldova i odgovaralo.
Sad ce gotovo sigurno dobit nekakvu kompenzaciju od TSMC jer su im jedni od vecih partnere koji su jos ostali

Trece, biznis nema granica, ako im ponudi bolje uvjete i cijene presli bi oni i crnom vragu, uostalom to vrijedi za sve kompanije koje ganjaju profit.
Pogledaj samo Apple na primjer, toliko su godina pljuvali po Intelu a onda su doslovno preko noci promijenili pjesmu i poceli pricat balade o superiornim procesorima.
Uostalom vecinski vlasnik GlobalFoundriesa je ATIC(arapski konzorcij) i on vodi politiku, premda amd vjerojatno ima pravo veta na odredjena odluke.

Takodjer suprotno vjerovanju vecine nvidia nije u ratnim odnosima s amd-om, oni imaju zdrav konkurentski odnos, mislim da su cak u "zlatnim vremenima" imali nekakv dogovor oko ne rusenja cijena(maglovito se sjecam je bila neka frka i istraga).
Ono s kim se Nvidja se vec duze vremena kvaci je intel, a koliko vidm u zadnje vrijeme sve vise ta njihova netrpeljivost prelazi u otvoreni rat.
Btw CEO nvidije Jen-Hsun Huang je bivsi amd-vac a amd je napustio samo stoga sto je zelio osnovat svoju kompaniju tj. nema nikakvih repova na toj relaciji

Hvala svima na pohvalama, i pardon moderatorima na laganom outpicu.