Citiraj:
Autor mdgrgic
pozdrav,zanima me dali postoje neke aplikacije ili neki drugi nacin kojim bi jos vise poboljsao performanse svog kompa.
|
Performanse računala u prvom redu najbolje moreš povećati kupnjom novih i samim tim boljih komponenti ili pak overclockom ovih koje sad imaš. Kak nisi opće navel komponente i kakve točno performanse tražiš moremo do sutra razglabati i ništ pametno ne budemo zaključili. Sve one
all-in-one aplikacije (na koje si ziher mislil u svojem upitu) koje kao poboljšavaju i optimiziraju rad pojedinih aplikacija ili čak cijelog operativnog sustava - su ništ više nego priče za malu djecu. Pogotovo svi oni "optimizatori" za net, memoriju, disk i ko zna kaj sve.
Nemoj trpati sranja na komp, ne instaliravaj ono kaj ti ne treba (bez obzira kaj svi u kvartu to imaju i jer je njima to tak super) i s vremena na vrijeme defragmentiraj disk i(li) počisti
registry, pa bude ti jedna instalacija Windowsa trajala godinama. Sad samo čekam da se jave vandali koji misle i zagovaraju da je formatiranje Windowsa svakih (kaj ja znam) pol godine - obavezno, jer to svi tak rade, a i sam OS je onda responzivniji i slične bajke kojih su se nagutali diljem neta i raznih foruma na kojima obitavaju 14 godišnjaci s jedno tri-četiri Fejsbuk profila.