Citiraj:
Autor vinja
Kako ostvariti najbolji gain+pojacanje?
|
Batali pojačala, pojačavaju i šum/smetnje tako da dvb-t signal bude nestabilan, ima ga no često prekida ili slika zamrzne usljed oscilacija jačine signala.
Prije 17 dana sam postavljao antenu za dvb-t od Gorice Valpovačke prema Belom Manastiru, negdje ~30km udaljenost znači,
smjer gledanja antene je preko samog grada Valpova uz ljevi rub silosa pa preko baranjskih šuma. Sama antena je uzdignuta
1m od krova 7m visoke kuće. Signal je 78/98 ( S/Q ). Zbog blizine Mađarske cijela Valpovština je na samom krajnjem kutu zračenja odašiljača Belje.
Prijem odličan i ne prekida, za vrijeme pljuska kiše i snjega ~70/90.
Antena je bila slična ovima što ću ti preporučiti, nešto je kraća i dobitak je do 16dB.
DTX-48
YAGI UHF 91, kopija slavne Iskrine antene
UHF - 91X koja ima stvarnih 14-16dB dobitka.
Računaj da kopija Nema tih 14-16dB što reklamiraju i neće sigurno trajati preko 10g kao original Iskrina
no poslužit će ako nemaš udare vjetra veće od 100-120km/h u svom kraju. Na Grobniku ( kod Rijeke )
ta kopija se doslovce usukala pa smo morali mjenjat
YAGI UHF MAXI, također kopija nasljednice Iskrine UHF-91X tj. kopija od
DTX-92 F.
Sve što je rečeno za prvu, važi i za ovu s tim da je dobitak ipak nešto veći od prve.
Original Iskrine antene su u pravilu 2x skuplje od kopija,
Link no isplati se, ja svoju UHF-91X imam evo već 11-tu godinu valjda,
a bilo je oluja, seljenja.., imam na nju sada spojen razdjelnik za 1 tv i 2 kompa ( 3 x ~12m kabla ) i nema gubitka signala, nikakvo pojačalo.
Također u cijeloj priči dosta veliku ulogu igra kabl, traži obavezno bar dual shielded, znači bakrena žica, pvc, al folija, al ili cu oplet, opet al folija te završni pvc omotač.
Nekvalitetan kabl će uzrokovati Ogromne gubitke signala pogotovo ako se sistem širi na 2-3 tv-a ! Potraži
Ovaj ( 5kn metar ).