Citiraj:
Autor Halos
46 idle??
kod mene evo idle na 1.37v@4.0ghz na 32C, mada sam jedno vrijeme imao i 23-4 c, dok nisam plocu promijenio, nakon toga je sve poraslo, a i slabiji protok zraka imam sada. Dobro, to je punokrvni wolf., ali svejedno previse sto se tog tvoga tice.
Ja sam ionako ohladio na to sve, sklapam si pIII tak da  .
|
Ma danas popodne ću ga skinut,očistit sa alkoholom i MBO i površinu proca, i staviti ću novi stock hladnjak za E8400,sad vidim da mu je default Vcore 1.225V,znači nekih 1.25V sa Vdroopom,pa ću pokušati na defaultu izvući 400x9,i vidjeti temperature sa BOX coolerom.
Tim više sam se izbezumio kad sam ove temp vidio :
Nevjerojatno. Da ja imam duplo veću temp u idle-u što pokazuje RealTemp 3.00, ne vjerujem da su senzori toliko zaglavljeni,nešto je otišlo u 3pm bojim se ja,moram to detaljno istražiti pa mogu javiti.
Oni imaju 23/37 a ja ono 43-45/60 nije baš razlog za optimizam. Možda sam pretjerao sa 1.3625 i 1.375 za 400x9,sve ću ja to vratiti na 1.25V i BOX rješenje,da baš vidim. Nisam ni s pastom prezadovoljan,makar je ACS5,kao da je sa Cheramique i Freezerom7 bilo bar 4 stupnja manje.
Mislim da sam našao izvor problema,a to je NB,1.25V mu je jednostavno premalo uz 8gb rama unutra i zaklan proc,recept bi trebao biti jednostavan,RAM na default latencije i voltažu, Vcore na procu 1.3V max,ali ono - max, a NB na 1.4V. Mislim da će uspjeti,i naravno da provjerim jesu li svi push pinovi sjeli na mjesto. Ovako koljem proc voltažom,radi nestabilno,a u biti se NB blesira.