Ne znam iskreno što se dešava mojem wolfyu,radi na 400x9 na 1.3625, load line kalibracija je na Auto,drop je na nekih 1.344-1.352 i slično, ništa extra,ali problem je slijedeći,komp mi je počeo bacati BSOD-ove iz čista mira,rekao možda je grafička - nije, prolazi sve testove stresa zaključno s 3d markom, rekao možda je RAM, nije ni to,CL6 1.8V kako je i deklarirano po SPD-u,idemo dalje,napajanje,mrtvo hladno,mrtvo neopterećeno,nije ni to.
Kad ono odem ja na proc,u BIOS,i temperatura sa uključenim QFanom na Performance,dakle 1089 Rpm - 58c ??!! Stani pani. Gledam i ništa mi nije jasno,pasta nova novcata,ACS5,hladnjak nov novcat Katana 3.
Jedino da nešto nije dobro sjelo,jedan push pin možda ili nešto slično,to ću sutra provjeriti popodne,ali odjednom kažem eto,unazad tjedan dana to mi je treći BSOD iz čista mira!
Sad je gledam,kalkuliram,čekaj malo - pa nije mi se ovo pod Freezerom događalo. Da se vratim na Cheramique i Freezer 7 ili možda uzeti Hipera 212+ ?
Volio bi ga ohladiti ne znam šta mu se događa,clear cmos uopće ne pomaže jer nekad tako zna i da boot ne prođe uopće,bojim se da se nešto poremetilo.
Nisam htio na HW probleme slati,jer 90% vremena radi rock-solid, ali htio sam saznati ovdje kojim zračnim da ja njega ohladim pošteno..evo sad je QFan isključen i vrti se vent na 2500 RPM,temp u idle je 46C. Malo isto previše za 45nm Wolfya i 400x9 , 1.3625V. Bojim se da mu se nešto desilo,da se nije oštetio,također - senzori se ne očitavaju najbolje, zaglavljeni su bojim se,na prvoj jezgri,uvijek je 4c bar toplija od druge.
Vrlo čudno,smušen sam pomalo,iz vedra neba se evo,počelo događati.