View Single Post
Staro 13.01.2010., 15:39   #1
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
(riješeno) Kako instalirati Windows XP, ako PC ne želi bootati sa CD-a?

Pozdrav!

Dobio sam jedan stariji laptop, celeron 1.7Ghz MMX, 256MB RAM (-32mb ba grafiku), privremeno sam stavio 512MB koje sam maknuo iz svog lapa.

Uglavnom, windowsi skoro pa i nemogu radit, javlja DLL errore, trosi puno RAMa, HDD je spor jako pa se sve blokira itd...

Podignuo Linux LIVE CD, prebacio sve podatke na eksterni HDD (15GB podataka se prebacivalo 6h), ubacim ja Win XP disk, kad ono, zablokira se lap kad ocitava boot s CDa. Stoji par minuta, nista... Kazem, mozda je do CDa, prosli put kad sam radio recovery nije par datoteka nasao, sad ne zeli boot. Bootam na drugom laptopu, sve OK. Sumnjam da je do CDa jer nije izgreban niti ostecen, 10ak puta win xp najnormalnije instaliran...

Stavim Win 98 SE (isti je proizvodac CDa, ista serija,...), boota najnormalnije.

Mogu ja sprziti i umnoziti taj xp cd, ali mislim da nema potrebe jer je cd neostecen, drugi kompovi najnormalnije bootaju, prije par dana najnormalnije instaliran XP...

Zanima me:
- Kako ponovno instalirati XP na taj laptop, kad ne zeli bootat s CDa instalaciju XP?a

Hvala!
Computer_Modder je offline