Citiraj:
Autor ludi joks
a imam ravno 22 inča,znaci 9600gt da kupim?
meni je samo bitno da nogu novije igrice igrat 
|
Po meni puno bolji izbor bi bila kakva polovna nvidijina 8800gt/9800/250(sve je to isti k***) ili atijeva 4850.
Cinjenica je da se neki modeli mogu naci s garom za 500 krzansa ako ne i za manje.
Cinjenica je da to nazalost ili nasrecu pokrece 99% danasnjih naslova s max detaljima na trenutno mainstream rezi 1680
Cinjenice je da je TSMC konacno doveo svoj 40 nm proces u red i da za nekih mjesec do dva nvidija konacno izbacuje novu seriju(koja prema prvim procjenama i nije bas neki kick ass)dok amd sprema svojevrsni refresh 5xxx serije(nista posebno,par optimizacija, vece taktove, vise meme...
Kako objama kompanijama trenutno bas ne cvijetaju ruze sljedi zestoki rat za svaki segment
Amd je odavno sve svoje karte bacio na buldozera i fusion(citaj ceka se 2011) para za vracanje nadolazecih rata krede trenutacno zahvaljujuci intelu ima i vise nego dovoljnoa, nekih vecih izdataka vise nemaju jer su odredjeni seici radje ulozili u high tech nego u onaj usrani engleski nogomet koji je u medjuvremenu ionako otisao u k***)
S druge strane nvidjia se u zadnjih par godina toliko razmahatala, jos samo malo sta nece pocet konkurirat svagusi s krafnama, kiflama i kiflicima

)
Sve u svemu trenutno jedni i drugi ne mogu i ne racunaju na neke ekstra profite u svojim gpu odjelima. Skora da je svejedno amd-u dali ce kvartal zavrsiti s gubitkom od 100 ili zahvaljujuci atiju s 50 milijona

isto vrijedi i za nvidju, ako se kiflici ne bu prodavali djaba im neki profit od gpu-a.
Ono sta je bitnije jednima i drugima je udjel na trzistu jer ako ati skine nvidiju nakon ohoho godina s trona(a realno bi i mogao) nema tih kiflica koji ce ih spasit na burzi. Vrijedi i obratno ako ati preuzme krunu nije bitno ako cpu odjel generira i 300 miljona gubitka(a realno bi i mogao

) vrijednost dionica ce zbog rasta gpu odjela i pribilizavanja 2011 rast.
Sve u svemu makljaza je neimenovna a za pobjedu ce bit kljucno trzisno pozicioniranje sto ce sa sobom povuc drastican pad cijena, pogotovo u mid i high end segmentu, stoga samo budala bi sada uzela GTX260 za 1500kn kada za koji mjesec nova nece vrijedit ni upola tolko