Citiraj:
Autor Ciclajbek
nema veze s win 7 vec sa postavkama....
Jer meni win7 uredno šibnu DD kad se isti i pusti ..bilo da je mkv ili m2ts.... Jesi namjestio kako sam rekao u ac3 codecu? on ti je obavezan za nesto takvo..
|
Hvala, majstore! Ja, tutlek, nisam instalirao AC3filter, pa mi zato nije radilo. Zapravo mislim da mi je čak i bez AC3filtera radilo kad je signal bio DD, a da je samo kod DTS-a radio downmix na stereo. U svakom slučaju, obavezno je instalirati AC3filter i pravilno ga podesiti (isto obavezno treba pročitati
http://ac3filter.net/files/docs/ac3f...spdif_eng.html jer je za ispravno podešavanje parametara nužno točno razumjeti što koji parametar znači).
Inače, za one koji se i dalje muče s ovim: AC3filter ne utječe na to koliko zvučnika će kartica preko HDMI-a vidjeti na TV-u, bez obzira što TV podržava virtualni 5.1. Zvuk se u tom slučaju komprimira i kodira u AC3 format koji za prijenos koristi samo 2 kanala, pa mu je to dosta.
Ako se ide preko HDMI-a direktno na pojačalo koje podržava DD i DTS, mislim da AC3filter nije nužan, osim ako se ne želi raditi nikakve transformacije. Nisam siguran, slobodno me demantirajte ako sam u zabludi...