Citiraj:

Autor  marijan95

Koliko ja znam decki, postoji vam bas udruga "Parkour Hrvatska",  www.parkour.hr
Ja sam isto mislio zapoceti i polako krenuo ali imao sam fizicke ozljede prije nego sto sam zelio to poceti tako da fizicki nemogu podnijeti ovakav  urbani sport.  

| 

Vještina!

Nema pravila, nema natjecanja (iako su pokušali), nema sudaca, nema članarine, nema trenera, nema dvorana...
Samo dobra volja i puno provedenih dana na svježem zraku u gradu/selu.
Ukoliko ostane "underground" bit će puno više šanse da ga novac ne upropasti...
Ako se počne sa natjecanjima, sa pravilima, bodovanjima i svim ostalim nepotrebnim glupostima koje parkouru ne trebaju, postat će poput BMXa i sličnog.

Znam za pk.hr (pogledaj opis videa), tam sam već dugo član.

@ Sinisa i Boris - Ja sam trenirao godinu dana u STK Aquaestil u D.Resi, napredovao jesam, ali trener mi nije dao naprijed i zbog toga sam izišao iz kluba, nakon mjesec dana sam upao u STK Duga Resa i tamo trenirao nekih 3mj, upao sam u loše ocjene u školi (tada sam bio 3. srednje) i zbog toga skoro pao razred, morao sam prekinuti treniranje kak bi popravio stanje.
Nakon tog razreda došlo polaganje vozačkog ispita na red, a onda fax u Zgu i tak da nisam nikako nastavio.

Nakon prvog riješenog semestra na faxu sam počeo imati smetnje sa srcem gdje mi je bio znak da provodim previše vremena za računalom i u sjedećoj poziciju u zatvorenom prostoru. Počeo sam vježbati, trčati, a nakon pola godine sam saznao za parkour i tako je sve počelo...
Zbog parkoura a i zdrav. razloga više ne pijem, hranim se normalno kao i prije,ali sam shvatio da sam dobio na kilaži i konačno sam postao normalno uhranjen (prije sam bio na granici neuhranjenosti i normalne uhranjenosti, žgoljav i slabašan). Kako je odmicalo vrijeme, postao sam jači, brži, zadovoljniji sobom i zdravija osoba (bez daljnjih problema sa srcem).

Parkour...it's like a drug, you just can't stop!