Citiraj:
Autor cbz
znam da je osnovnoskolsko pitanje ali mozes li malo poblize razjasnit ovu recenicu, layere i latency u odnosu na ping.
|
To se moje odnosi na ono sto je matija napisao za fastpath, da fastom paketi idu do servera najkracim putem. Idu istim putem smo sto ukoliko je ukljucen interleaving postoji buffer od xx milisekndi na DSLAM-u koji dodaje tih xx milisekundi. Zbog toga se poveca i RTT, tj ping.
Citiraj:
Autor cbz
Znaci ako bi se ubio interleaving, bez obzira na modulaciju, brzina linka bi pala na realnu brzinu linka.
|
Ukljucivanje/iskljucivanje interleavinga obicno ukljucuje mjenjanje profila na toj parici tako da profili obicno nisu isti. Mozda se link sa istim postavkama ali bez interleavinga ne bi uopce podignuo, mozda forsiraju ADSL2+ pa se nebi dogovorili na obicnom ADSL-u. Ima hrpa mogucnosti kako to moze biti konfigurirano, ovisi o provideru, proizvodjacu DSLAM-a, itd..
Citiraj:
Autor cbz
Koja onda shodno performansama bi ili ne bi mogla podrzavati uslugu TV-a uz surfanje i download?
|
Tako je.
Citiraj:
Autor cbz
Koliko sam ja citao Fastpath je ogranicem udaljenoscu od lokacije, ali ako mozes napisat (ako znas), koja su ogranicenja?
|
Kvaliteta parice je najbitnija. A naravno sto duza parica, to veca atenuacija itd..
Citiraj:
Autor cbz
Potrebno je znat sve sto covjeka ceka kad zove SZK poradi pinga.
|
Pretpostavljam da si na Amisu? To je problem koji je bio ocit da ce se dogadjati kod njih. Paket je do 24mbita, znaci moraju ti dati najvise sto mogu. Sto kada je max brzina 8 mbita? Da li ce ti onda naplacivati istu cijenu?