View Single Post
Staro 08.01.2010., 01:34   #1
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Glasnoća Sony NWZ-E443 MP3 playera te problem sa slušalicama Sony MDR-EX32

Pozdrav,

dobio na poklon player iz naslova, Sony NWZ-E443. Player je super i za ono što meni treba odličan. No znam od prije da je Sony limitirao izlaznu snagu na svojim MP3/MP4 playerima, no zaista nisam vjerovao koliko.

Prije sam imao onaj Creative MuVo V100, sa istim slušalicama volume je bio na pola, možda malo iznad (tipa 16 od 25) i bilo je podosta glasno sa Sony-jevim sluškama (MDR-EX32), zvuk perfektan.

Na novom Sony-u, zvuk na max. 30 od 30, a glasnoća kao 13 od 25 na Creative-u . Pa me zanima, postoji li koji način, promjenom Firmware-a ili slično, da se ipak malo pojača taj izlazni signal na dotičnom novom player-u ? Tražio sam uokolo i ništa nisam našao, ali malo sam još neupućen u Sony, pa mi je možda nešto promaknulo. Samo da napomenem, opciju u player-u koja regulira jačinu (AVLS mislim) sam isključio. S njom je još veća tragedija. Ne slušam MP3 glasno, jer najčešće ga koristim dok sam u prometu, no kaj je premalo je premalo .

Drugi problem je sa odličnim Sony in-ear slušalicama koje su me oduševile od samog početka. Nisam audio expert i ne razlikujem visoke/srednje/niske tonove i slušalice , no to su mi definitivno najbolje slušalice koje sam ikad posjedovao. Još prije ljeta prošle godine, oslabio mi je zvuk na lijevoj slušalici. Pa se taman kad sam mislio reklamirati, vratio i slušalice su opet bile one stare. U zadnjih mjesec dana, oslabila je pak desna slušalica .

Čitam po netu, nisam niti prvi niti zadnji kojeg to muči, a nekako mi je ostalo u memoriji da se i na PCE-u to spominjalo, ali nikako da nađem postove o tome. Pa me zanima, je li možda itko otvarao iste ili slične slušalice i kako ?
Sluške su znači ovakve:
http://www.testfreaks.com/headphones...ny-mdr-ex32lp/
Garanciju na njih više nemam, tako da i ako ubijem nešto, nije neka šteta jer iovako crkavaju pomalo.

Navodno je problem baš u žicama unutra i malo lemljenja bi trebalo riješit problem