View Single Post
Staro 08.01.2010., 01:33   #1180
marsal
Premium

Datum registracije: Jun 2006
LG Flatron W2253TQ 22"

Prad.de misli da je dobar, trebao bi biti best buy, ako ti ne treba HDMI.

LG Flatron W2361V-PF 23"

Imam 22" verziju (w2261v), da se fino kalibrirati, vrlo sam zadovoljan. Crna je poprilično crna (koliko može biti na TN matrici), nema nekih bleedinga i očitih mana. Font je dosta sitan s udaljenosti ispružene ruke od monitora, ali nije strašno (bar meni). Preporuka.

*Ja sam svog kupio čim je došao u HR, ne znam kakva je situacija s matricama koje se sada ugrađuju.

AOC 2434PW , LCD 23,6"

Ima ga prijatelj. Odlično izgleda, ima fensi kontrole (upitne korisnosti ), može se podešavati po visini, ima zvučnike, ali nekako ostavlja dojam "krhkosti" (ako si pažljiv u rukovanju s tehnikom, ovo ne bi trebao biti problem). Nema DVI, samo VGA i HDMI! Dolazi s adapterom HDMI-DVI, ako se dobro sjećam.

Slika je solidna, ali imao sam dosta problema s kalibracijom (W7 su igrali dosta veliku ulogu u tome, jer driveri i softver nisu bili kompatibilni, hardverske kontrole su frustrirajuće prilikom ugađanja slike, a softverska kalibracija u nVidijinim driverima je tak-tak). Može biti da sam nesposoban, da nisam imao dovoljno strpljenja ili da sebi znam bolje narihtati, ali LG, IMO, ima bolju sliku. Vjerojatno su u ovih par mjeseci sredili softver za W7, tako da bi situacija trebala biti bolja.

Font je taman veličine, monitor nema nekih izraženih mana. Ako ne kupuješ u ADM-u isključivo, za ovu cijenu je jako dobar izbor.

Možda bi bilo dobro napomenuti da ja kod LG-a ne koristim profile i slične "fore", slika je vrlo dobra u svim primjenama (igre, film, internet). Na AOC-u sam koristio presete i pokazali su se iznimno dobrim, posebno u igrama.
marsal je offline   Reply With Quote