Citiraj:
Autor Rebellion
pa vidi, matrix efekt je prisutan ko vecine danasnjih 5.1 sustava.
konstatacija da kucno kino mozes baciti u smece ti bash ne stoji, jer i kod kabelske televizije ti vecina kanala nije imala 5.1, pa nisi bacao sustav u smece.
kod kucnih kina se ipak 5.1 sustavi najvise iskoriste doslovno za kucno kino -> dvd filmovi, kod kojih bandwith nema ulogu i gdje nije problem ubaciti ac3.
razliku izmedju virtualnog surround-a matrix efektom i pravog ac3 5.1 zvuka vidis tek kad malo jace "odvrnes" zvucnike, tako da to ne bi trebalo predstavljati problem osim u trenucima kad bash zelis pravi ugodjaj kucnog kina.
|
Prije 1o godina sam kupil satelitski reciver Humax, koji je onda bio u špici po kvaliteti i po cijeni. Gledal sam Astru i Hotbird. Užival u dolby sorraund zvuku (naravno, tamo gdje ga je bilo). Paket
Premiere mi je bio san snova i želio bi da ga sutra imamo i na našem području. Pošto nisam znalac elektronike koja je za proteklo vrijeme napredovala, kupio sam konfiguraciju (primjerenu mojem džepu) i ponadao sam se da nemoram ići ponovno u investiciju za nelegalnim (piratskim) gledanjem programa, što će biti pod većom kontrolom kada uđemo u Euro-uniju.

Mislio sam da će biti povoljnije uzeti paket 3u1, kada je krenuo Vodatel, danas Metronet (optika, 3u1 sa svim pogodnostima), a uslijedilo je razočaranje o kojemu nebih dužio, jer nas je bilo više koji smo prekinuli već uplaćen ugovor. Nadu i povjerenje sam poklonio AMIS-u jer sam uočio mućke t-coma, B-neta... ali sada vidim da je moje nepoznavanje mogućnosti ponuđaća izvan okvira mojih očekivanja.
Sada imam još uvijek jedan satelitski reciver koji ne provodi D. sorraund, zamijenit ću ga za malo skuplji i kvalitetniji, pa neću razmišljati o promašaju u kupovini "napredne" konfiguracije, koja bi trebala funkcionirati u HD i dolby sorraund tehnici.

Na kraju, hvala na objašnjenju. Danas mi se javio operater AMIS-a i obećao da će se tehnika potruditi da riješi rečeni problem