View Single Post
Staro 06.01.2010., 21:15   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
ako iz bilo kojeg lan porta na wrt54 spojim kabel na bilo koji lan port adsl routera, tada i klijenti koji su na adsl routeru imaju net. nažalost to nije moguće izvest. niti je moguće sprovest još jedan kabel iz dnevnog boravka do sobe (već sad ide samo telefonski kabel, samo šta sam u razvodnoj kutiji skinuo telefonski signal sa njega i prespojio ga po ethernet standardu, da kabel ima 4 parice sve super, ne bi imao ove probleme koje imam, ali nažalost majstor koji je kablirao stan nije o tome razmišljao, pa imamo samo telefonske kabele sa 2 parice).
intenzivno razmišljam o powerlink adapterima... odbija me jedino cijena.
wireless je bio solucija, ali zbog nečega se tada između sat receivera i routera ne odvija komunikacija, iako ping prolazi.
ideja da adsl router radi kako je zamišljen (kao router) nije dobra jer je loš, malo veći broj veza (p2p) ga skroz opterete.
ideja 2 - da stavim i wrt54 u dnevni boravak otpada jer mojoj staroj "to nije lijepo". postojeći adsl router je mala kutijica koja se uredno sakrila iza šalice sa kemiskama. uostalom svaki geek ima router u sobi pored glave, naviknut sam da bi blinkaju lampice u vidnom polju. samo šta ja nisam geek.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote