View Single Post
Staro 06.01.2010., 21:05   #4466
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Breaker Morant - film se odvija u Juznoj Africi u vrijeme drugog burskog rata na prijelazu 19. na 20. stoljece. Grupa australskih vojnika je optuzena za ratni zlocin, a u cijeli proces se umijesa politika. Inace film je snimljen prema istinitom događaju. Pitanje zapovjedne odgovornosti, politike u ratu, zrtvenih janjaca, promasenih ideala i tako...sve nekako poznato, ali i vec vidjeno na filmu (iako su ti filmovi snimljeni nakon ovog).
Ono sto mi se svidjelo je to sto nema propagande, rat je prikazan kao prljav, neposten, a iz njega se cesto izlazi prljavih ruku. Gluma je vrlo dobro odradjena i film zasluzuje visoku ocjenu na imdb-u.

G men - krimic iz 1935. sa Cagneyem u glavnoj ulozi. Iako radnja i nije neka vrhunska, Cagney je odlican, njegov lik je dobro osmisljen, a i dijalozi su vrlo dobri.

3:10 to Yuma (2007) - vrlo dobar vestern, fali mu ipak "nesto" da bi bio odlican. Bale i Crowe na visini zadatka .

12 angry man - odlican klasik, porota treba donijeti odluku o krivnji za ubojstvo, cijeli film odvija se u jednoj sobi.

Minority report - film sa zanimljivom premisom, ali sve zajedno mi je ipak malo klimavo. Nakon svega ostaje ipak previse otvorenih pitanja za moj ukus.

Da vinci code - korektan film, par zanimljvih preokreta, ali ne mogu reci da je neko izvanredno ostvarenje.

Slumdog Millionare - odlican film, zasluzio oscara. Mozda na kraju mrvicu prerazvucen, ali to je sitnica.

Wrestler - odlican, Rourke je odlicno odglumio hrvaca na zalasku karijere.

25th hour - Vrlo dobar film Spikea Leea, krimi drama smjestena u post 9/11 New York, svidjela mi se glumacka postava.

Harry Potter and the Half-Blood Prince - nekako najslabiji dio u serijalu, doduse i ta knjiga je malo zbrckana pa je to i donekle razumljivo. Dodje bas kao nekakav među dio kojem je cilj pripremiti sve za zadnji nastavak tj. zadnja dva jer ce se na temelju zadnje knjige snimiti dva filma.

A Day ath the Races - previse pjevanja za moj ukus, ovaj dio bez pjevanje je ok.

Inglorious Basterds - fora WWII akcic. Plejada likova kakvi se ocekuju od Tarantina, na momente poprilicno napet (ima par izvanrednih scena) i sve u svemu zabavan film. Nisam imao neka ocekivanja jer su misljenja bila radikalno podijeljena, mozda je i bolje tako.

Apocalypto - jako dobar. Doduse ona cijela trka u jednom trenutku postane malo too much, ali to je sitnica, pogotovo jer mi se kraj svidio.

Clockwork Orange - napokon sam ga pogledao kako spada od pocetka do kraja - odlican film, zasluzuje status kultnog filma.

12 - ruski film Nikite Mihajlova (po obicaju i glumi u filmu), na shemu 12 Angry Men samo jos nesto produbljene radnje. Odlican film, dobri glumci, preporuka.

American Psycho - tako, tako nije mi nista posebno. Kraj se dade naslutiti puno prije samog raspleta. Sojma sam da se to sve moglo i bolje snimiti, sam film je dobro zamisljen.
morph je offline   Reply With Quote