View Single Post
Staro 06.01.2010., 19:53   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
malo kompliciranija mreža

need help!
priča je malo duža, probat ću je skratit samo na bitne stvari, i idem redom.
trebam umrežit par kompjutera. i danas sam se malo zabavljao sa kabelima u zidu i preraspodijelio routere.
adsl linija je spojena na wireless adsl router, koji je u bridge modu (i koji je u dnevnom boravku).
ide ide kabel sve do moje sobe gdje je taj router spojen na WAN port linksysa wrt54gl (instaliran je zadnji dd-wrt). wrt54 je gateway.
net radi, kompovi spojeni na wrt54 rade.
no nastaje problem kojeg ja neznam riješit:
na adsl router je spojen i satelitski receiver kojemu treba internet da bi se vidjeli kodirani kanali, a preko wirelessa su spojeni laptopi od mojih staraca. i sve šta je na njega spojeno nema net, iako je wrt54 uredno dignuo vezu, a net radi na svim kompjuterima koji su spojeni na wrt54.
i ne samo šta ne radi net, nego ja niti ne mogu pristupiti kompjuterima koji su spojeni na adsl router. ako pak na wrt54 prebacim kabel sa WAN porta na neki lan port, sve proradi, ali tada bye bye internet.
rješenje bi bilo prebacit adsl router da radi kao router, ali tada bi wrt54 ovdje bio za lijepe oči, a kupljen je sa nakanom da se on bavi mrežnim prometom.
pretpostavljam da ima neki način da se wrt54 podesi da radi ono šta meni treba, tj da je i dalje gateway, ali da mogu komunicirat sa preostalim dijelom mreže koji je spojen na wan port.
sve ip adrese su OK, u 192.168.1.xxx rangu, i mislim da nema potrebe da ih navodim.
pretpostavljam da se nešto treba podesit u advanced routingu,ali ja se ne razumim dovoljno u mreže da bi to znao podesit.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote