Citiraj:
Autor Ladybug
|
hmm, pa situacija nije idealna, al ne bi trebalo pucati sad prema signalima.
ipak, imas gresaka, pa provjeri ono fizicki sto mozes -> sto kraci tel kabel (a mrezni moze bit i 50m ak treba), jel se to router restarta (gasi li se lampice osim dsl i internet) ili bash puca, kakva je uticnica i kontakti.
Citiraj:
Autor cbz
Sad mi recite jednu stvar ... da li IPTV mora biti na ADSl2+ modulaciji?
Sad sam zvao SZK i javi se covjek i kaze to sto vam se digao ping nema veze s nama nego je do provajdera od igrice i nemozemo vam pomoci a modulaciju vam nemozemo promjeniti jer je nuzna za IPTV. Vi preopterecujete vezu ako igrate ili koristite torrent.
uglavnom odjeb.com
mislim kuzim ja da su oni preoptereceni ali ovak nesto prvi put dozivljavam od amisa, ne ni pogledat cemo, sacekajte malo, prespojit cu vas nekome tko ce vam bolje objasnit. Neg ono kao prestani igrat i downloadat i budi sretan kaj opce imas neta.
probat cu poslje zvat mozda naletim na nekog tko je vise za suradnju.
btw ovo ne izgleda dobro zar ne?
|
nije vise toliko bitno da si na adsl, a ne na adsl2+, jer amis ima sad adsl2+ pakete bez interleavinga, ali buduci da imas fec errora, ping ce ti ponekad skocit na paketu bez interleavinga (kad dodje do fec errora), al ukupno gledano bi ping trebao biti manji.
dalje, pitanje, jel ti imas max 3u1 paket ili manji?
tebi je dost velika razlika izmedju 2 zice u parici, tako da bi i ti trebao provjeriti kontakte i uticnicu, skratiti tel. kabel ako je moguce, a ak to ne pomogne, probaj njih nazvat i trazit da ti tehnicar provjeri kucnu instalaciju.
dalje, ako igras na nekom njemackom serveru, to NIJE do providera igre kako su ti rekli nego do austrijskog ispa preko kojeg amis ima izlaz na net!
meni se dogadja ista situacija, samo meni se ping vrati tu i tamo -> nekad je oko 45, nekad oko 125 na njem servere.
(cs/css/cod serveri bgsa, hr hosta, solucije itd.)
ugl, nije amis kriv za ping ako se radi o njem serveru, ALI, oni ne smiju unutar europe dopustiti da ping prema serverima bude preko 100 ako je ping preko t-coma manji od 50!!!
slobodno reci szk sve ovo, buduci da ne znaju svi u amisu to

(ja sam im vec javio, agenti u szk nemaju nikakvu informaciju sta becki isp radi da je ping popi$%io)
tehnika mozda i zna o cem se radi, medjutim, slabo je vjerojatno da ce napraviti nesta bitno oko toga samo radi pinga :S
uglavnom, ako se raid o njem serveru, nije samo do tebe, i amis to mora rjesiti!
tako da nemoj jos ic na rusenje brzine ako ti u traceroutu na taj server ping skace tek na wiena!
(start->run->cmd->tracert ip , bez porta)