06.01.2010., 11:55
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Autor kus-86
carina se ne placa unutar EU, za uvoz iz drzava izvan EU u EU se placa. porez se placa u svakoj drzavi, pa cak i ako kupujes sa ebaya u americi moras platiti porez savezne drzave u kojoj jesi, samo new jersey ne placa porez u americi. vjeruj mi da sam pokusao sve da dofuram laptop iz amerike, jer je bio hebeno povoljan ali se nisam mogao izvuci placanja poreza nikako. najlakse ti je da probas naci nekoga gore tko ce ti ga dofurati u torbi.
gle nemam razloga ga kenjam bezveze ovdje, 3 mjeseca sam trazio nacin i na kraju sam platio liku 50 doalra da mi ga dofura u torbi. najjednostavnije i najsigurnije. otisao je u ducan, upalio laptop da vidi da sve radi i kupio ga
ako nevjerujes nazovi carinu i pitaj kakvi su propisi, nazovi slovensku carinu i pitaj nijh i sve ce ti biti jasno.
volio bi da postoji nacin, ali ga ja jos nisam pronasao.
|
evo da napišem i moje iskustvo, ja inače dosta kupujem preko ebaya ali mi roba dolazi u Austriju tako da sve kaj kupim u EU (Njemačka i Engleska) dolazi u par dana sve super nema carine ili takvo što, isti je i sa Kinom i HOng Kongom nikad nije ništa carinjeno mada sam od tamo kupoval uvijek sitnice koje su zapravo poprilično jeftine. A kupoval sam i iz Amerike naime kupil sam 2 ekrana za laptoše znači LCD-e i e tu sam samo platil neke špediterske troškove od 18 eura i nešto centi i to je sve, pa mislim da bi slično trebalo biti i za Sloveniju zapravo ako imaju iste ili slične zakone. Zato i izbjegavam Ameriku sad jer npr ako kupim tamo nešto jest jeftinije negu npr u UK ali kad mi stave one troškove možda jest za nešto malo jeftinije ali ne moram čekati po 2 tjedna kao što je bio zadnji slučaj jer iz UK mi dolazi roba otprilike za 3-4 radna dana.
|
|
|