Citiraj:
Autor 2 die 4
oukej, aj stend korekted
Uglavnom, taj efekt se postiže na opisani naćin, a kako ti je rečeno, na idiotu ćeš to teško dobiti zbog očitih ograničenja, dok ni s SLR-om nisi u potpunosti siguran u krajnji rezultat, već ti treba jako dobar objektiv!
|
netreba jako dobar objektiv, druga je slikana na eventualno izemđu f2.0 - 2.8 ... prime za 800tinjak kuna napravi takvu sliku tj takav dof
druga je slikana rekao bi sa znatno manjim otvorom blende, tako da ju bilo koji (kit) objektiv moze napraviti
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz
kod mene nije bas rijec o kompaktu ,al dobro nije ni slr
koje postavke mi preporucate za indoor shooting?al u malim rijecima nemojte mi sad tu neke fraze bacati.
ono sto znam i mogu mjenjati su shutte speed i onaj F broj , ide mi od 2.8 do 8 .
mogu i white balance (dohh) i ISO level , na auto mi je stalno.
|
za indoor stavi na aperture priority i na sto manji F broj, u tvom slucaju na 2.8 (takodjer dobijes i vece zamucenje pozadine, ali moras biti sto blize subjetku slikanja kako bi ga primjetio, ako pritom i maksimalno zumiras, rezultat ce biti jos očitiji, ali niti priblizan kao sa slr aparatom).... white balance stavi na tungsten (žarulja) ili ostavi na auto, jer aparat to sam u pravilu dobro odredi.... ISO? kreni od 100 (ovisno o kolicini svjetla u prostoriji toliko ce ti i ruka morati biti mirnija) pa 200 itd. na ISO 400 ces vec imati prezrnatu sliku al to budes vec i sam skuzio
Shutter speed ce ti se sam odredit jer si u aperture priority modu (dakle tu samo F broj mjenjaš).... Pa malo prati na aparatu kako ti se mjenja shutter speed, ispod 1/20 sekunde slika ce ti vjerojatno ispasti mutna (zbog i najsitnijih pomaka aparata)