isplativo je relativno. recimo frendu je bilo isplativo dati 5000 kuna za asusovu 8800 ultru, plus tada ubitacno skup najjaci dualac (e6850), cetiri gige ddr2 koja je kostala pun klinac, neki modularac od napajanja itd itd. i dan danas na T260 sve naterava na max. zalosno je sto igra svega par igara, al' ajd. njemu je to isplativo, iako si realno nije mogao prisutiti (ali zato su kartice, one druge, za peglanje, jel').
dok sa druge strane se ja npr slepam na neki low-medium rang. pocetna cijena je debelo ispod ostatka (prije ove 4670 bila 7600gs sa ddr3), i takva graficka dura godinu-godinu i pol. u tom razdoblju izade novo, jace i jeftinije, ovu utopim za koliko vec ide, dodam koju stotku kunica i opet imam vise nego zadovoljavajucu graficku.
tako da ono, nekome tko pati na lock 250 fpsa nije isplativ ovaj drugi nacin sto sam napisao. nekome tko ne pati na benchanje, na kolicinu fpsa (citaj - vazno je da ne trza) dovoljan je low-middle rang. isto se prakticki tice i OCa, meni iskreno nije zatrebao jos. ali samo zato jer ne patim na maksimum, na najjace i najbolje. zaboli me, dok radi - ja sretan i zadovoljan. kad krene srat, ili kupovina jaceg, ili oc (u slucaju procesora da, ali graficke nikad). ako jest nesto ocito u zadnjih tri-cetiri godine, to je da svakih godinu dana izlaze komplet nove komponente koje su ili podosta jeftinije od starih, ili jednako skupe (jeftine) a nude prakticki duplo bolje necega.