Pozdrav, dakle situacija je slijedeca...
Imam slozen RAID0 od dva 320gb diska na portovima SATA2_0 i SATA2_1 kojima upravlja ICH10. Sve radi i milina jedna
E sad pitanjca...
Dali mogu te diskove prestekat na portove SATA2_4 i SATA2_5 (isto ICH10) i da to nastavi dalje normalno raditi ili cu izgubit podatke i jos kojekakve stvari koje mi se nebi dopale?
Isto tako dali mogu iste prestekat na sata prikljucke kojima upravlja gigabyteov kontroler, a da isto ne izgubim nista i da netrebam sve ponovno slagat?
zasto to trebam, zato sto sam zamjenio graficku i sad mi doticna prelazi preko dva Sata porta i nemrem ih koristit. ustvari ajde s onim kutnim cudom mogu jedan, ali mi opet fali jedan...
Moze i drugo rijesenje osim seljenja raida, da nekak uspijem nagovorit one ljubicaste portove kojima upravlja gigabyteov kontroler da rade, al ne prepoznaju nista, ko da nis nisam ustekal. navodno je to losiji kontroler i dosta je sporiji, ali za CD i/ili Torrent disk brzina mi bas i ne igra toliku ulogu.
sad, trazil sam po netu i neki nemreju koristit, neki mogu, u manualu pise da mogu, al u zbilji ne radi. uglavnom sam dosel do nekog zakljucka da ti glupi kontroleri rade samo i iskljucivo kao RAID1 (neki bogtepitaj Smart Backup), sto je totalno besmisleno i koji bi ih drek stavili gore uopce (dobro niej basmisleno, ali meni trenutno je jer mi to netreba).
s druge strane opet sam naletil na informaciju da se opcije u biosu razlikuju ovisno o verziji biosa.
trebalo bi bit jednostavno
Onboard SATA/IDE Device ENABLE
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode RAID/IDE (ovu opciju nemam
e da i dali ce mi se raspast trenutni RAID0 ako flashnem BIOS u nadi da ce u tom novom bit ova glupa opcija?
ako itko moze nek' pomaga

hvala
okej sad sam se vec dosta nasurfal i da, istina moj fakin bladi bios podrzava
* Support for Smart Backup (RAID 1) only
srecom ima jedan noviji (beta, al boze moj) koji nema tu glupavu zvjezdicu sa tim komentarom, znaci zamjenom biosa bi rijesio problem glupih ljubicastih kontrolera, ali opet ostaje pitanje dali ce se raspast RAID ako flashnem BIOS?