View Single Post
Staro 05.01.2010., 09:36   #30
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
A jeste zapeli s tim tnt-ima
Nemoj da vam ja moram otvorit i slikat svoju pilu od 2000DM-a iz 93. sa 512kB grafičke memorije
I civilization 1 i transport tycoon se još uvijek praše ko ludi na strojčini sa 4MB rama i 33MHz procom, a sve to na DOS-u 6.22 originalnom instaliranom 93, a za prikaz služi za to vrijeme veličanstveni monitor 14" SVGA rezolucije.....
Kladim se da 90% forumaša ni ne zna šta je dos, a kamoli da bi znali raditi nešto u istome....
I nek mi sad netko kaže da nije u redu dati veliku lovu za komp, kad moja strojčina još radi ko beba nakon 17 godina upotrebe....

A u ovim novijim vremenima, jedina uberskupa komponenta je 3870pcs kupljena prije 22 mjeseca za nemalih 1900kn i koja još uvijek vrti sve naslove na max postavkama na mom monitoru, pa zašto da je mijenjam ili da kažem da se ne isplati.... A ne patim od milion fpsa u igrama, meni je dosta i kad je to na 50+. A da sam se držao razmišljanja nekih teoretičara ovdje i kupio npr 2600xt ili ajd bar 3850, uštedio bih duplo, ali ni tada kad bih je kupio ne bi mogao igrati sve tako lagodno kako ova to još i sad odrađuje, a kamoli činjenica koliko su te dvije npr danas preslabe za 20" 16x10.... Ne vidim smisla u štednji na komponentama, treba naći optimum uvijek, tj nekakav best buy koji u tom momentu može sve tjerati na max i takva komponenta će uvijek vrijediti tj raditi bez problema bar 2 godine što je vjerujem svima cilj - da komp radi 2-3 godine bez nekih nepotrebnih zahvata i upgradeova....