View Single Post
Staro 31.10.2004., 13:47   #1
Towar
mmmm,da

Towar's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
CAFDY projekt za svakog moddera

Protekli tjedan sam radia na velikom projektu.
Radia sam software CAFDY (Control Cathodes and Fans Digitally) ili za makyja Digitalna kontrola Neonki i Ventilatora.
Software preko paralel porta šalje "data bit" kada vi pritisnete određeni gumb. Princip je vrlo jednostavan, kada pritisnete gumb broj 1, tada se preko paralel porta i to pin-a broj 1 šalje signal koji "aktivira" tranzistor i pojača mu signal te on tada može aktivirati ventilator ili neonku, odnosno može palit i gasit. Nažalost, sad trenutno nemam digitalca pa vam ne mogu poslat slike tiskane pločice na kojoj je cijeli sklop, pa ću vam objasnit.

U maloj kutijici se nalazi tiskana pločica sa elektroničkim elementima. Na kutijici se nalazi i 8 molex konektora na koje se priključe ventilatori ili neonke. Svi ti konektori su muški jer se na njih priključuju,naravno ženski konektori. Nalazi se i jedan ženski u kojeg se priključi molex iz napajanja i on ujedno napaja cijeli sklop.
Trial verziju software-a CAFDY možete skinuti ovdje:

CAFDY hrvatska verzija

CAFDY engleska verzija

Evo i jedna slika da vidite interface programa:

Mali opis interface-a:
Program ima i "System log", odnosno grafove koji prikazuju rad vaše memorije,CPU-a, HDD-a itd. Kada je npr. ventilator uključen upaljena je plava lampica i piše ON, kada je ventilator isključen plava lampica je isključena i piše OFF.
Svakom gumbiću možete dat vlastito ime, testirati svoj port...
Program je JAKO jednostavan. Ako primjetite ikakve bugove ili probleme, molim vas javite mi
Ako imate ikakve želje, sugestije, šta da još stavim u program, opalite reply ovdi.
Kad nabavim digitalca, slikat ću sve i poslat slike.
btw za one kojima se ne da radit cili sklop, napravit ću kit koji će bit pušten u prodaju. Cijena će bit razumna

Sapphire Ati Radeon 9550 128mb 128bit
Maxtor 40GB

Zadnje izmijenjeno od: Towar. 31.10.2004. u 17:53.
Towar je offline   Reply With Quote