View Single Post
Staro 01.01.2010., 18:20   #17
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor n4d44 Pregled postova
Mislim da je bolje dizat još više napon nego palit LLC ako se gleda na dugovječnost čipa.
LLC je potencijalno opasna stvar koliko znam čitajući po forumima. Siguran sam da ima i negdje na forumu objašnjenje. (povečaju se pikovi u naponu kod prelaska iz opterećenog u neopterećeno stanje koji mogu biti opasni za život procesora)
Max vcore od 1.35 mi izgleda smiješno. Nek se javi netko tko je degradirao/ubio proc i to na kojem naponu? (nije mi namjera kritizirat već bih stvarno želio znati koliki je maksimum jer se mnoge brojke svugdje lupaju bez veze)
Moje e6300 također treba oko 1.45v na 4ghz da uđe u windowse.
Nisam primjetio ali razmisliti ću svakako o gašenju ako imaš kakav link,bilo šta da može ukazati na opasnost,rado bi pročitao,jer sam držao E6750(sa 2.66 na 3.2,3.6+) po LLC-om,i odlično radi,mislim da ga je zweitakt od mene i kupio,sad E8400(3.0 na 3.2,3.6,4.050+) držim tako bez problema. Nikakvih naznaka crkotine nema,dapače vdroop je minimalan i sve radi rock stable i na 400x9, i na 450x9,oko 1.4V mu je potrebno sa LLC-om da prolazi testove i igre,na 4050mhz.

IMO,potrebno je dobro upoznati mogućnosti komponenata i ne pretjerano generalizirati,nije svaka ploča dobra OC podloga,pogotovo stabilna,kao ni primjerak procesora,a često ni RAM,ako se ide u ekstreme. Potrebno je sve tri stvari dobro ugoditi,to pričam jer sam se često susretao sa potrebom povećanja voltaže na NB-u,i RAM-ovima kad sam ih imao 8gb,hvala Bogu to nije slučaj sa ovim keksima sada,i na 1.8,1.85V rade na CL5/6 kombinirano,i 8gb ih je, i ne utječu količinom na voltažu ostalih komponenata. Recimo sa Corsair DHX2-ima sam imao problema u 8gb izvedbi,800mhz,CL4 keksi,i morao sam podebljati napon proca za stabilno bootanje i testove,kao i NB-a na 1.4V(sa 1.25).

Tako da uspješan overclock ne ovisi nikad o samo jednom settingu,a najbolje od svega je šta ti nijedan test ne mora uspjeti,a igraš recimo bez problema,i 2D rad u winsima i kompletnoj multimediji ti je bez problema,i toga sam se nagledao. Ne znam više što uzeti kao mjerilo stabilnosti,tako da me taj LLC,o kojem smo pričali i dotakli ga se,i ne dira previše. Nekome očito ruši stvar, meni ugađa voltažu vrlo pristojno i najbitnije,sistem je stabilan za 24/7 rad.

Mislim da ima opasnijih settinga iskreno,od LLC-a u BIOS-ima danas.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 01.01.2010. u 18:31.
thedream je offline   Reply With Quote