Nisam neki stručnjak, ali volim pogledat dobar film. Potrošio sam dosta novaca na projektor, platno, ozvučenje i ostale đinđe - samo kako bih štih kina prenio doma i filmove gutao ležeći doma a ne sjedeći pored pošireg panja koji drži ruku u mojoj koli (bolja varijanta). Često mojoj dragoj ipak zamirišu kokice skroz iz Branimirove, i šutke moram pogledati nešto i u kinu, pored već spomenutog panja s krive strane love sica. Zbog već spomenutog projektora, hvala dragom Bogu, to i nije baš često. Nedavno, pogledah u kinu Sumrak dio drugi. I bješe mi sumrak. Kad se sjetim terora proživljenog pred platnom, nisam dovoljno uračunjiv da bih uopće i dao tom djelu neku ocjenu koja nebi odmah bila cenzurirana. Međutim, prošli vikend - pogledah Avatar. I... Wow. Vratio mi film vjeru u pogrbljeno namještanje po sicu pred platnom. Mogu reć da dugo nisam ovako uživao. Neznam što su to određeni članovi očekivali, no mene je film oduševio svakim aspektom. Efekti mi i nisu najbitniji na svijetu, no film je svakako nevjerovatno dobro odrađen. No, i sama priča te karakterizacija likova - mrak. Kad čitam neke druge komentare, dođe mi da pitam jesmo li gledali isti film? Film nosi skrivenu poruku, ili poduku - kako želite, ima zaplet, tok i omlet na kraju. Dugo, dugo nisam bio ovako oduševljen filmom. I moja draga, koja btw, scifi ne može smisliti gotovo koliko ni ja Sumrak broj dva (od jednog koji donekle valja). Tako da dajem bezrezervnu preporuku svima koji nisu postali fanovi Sumraka broj due, da pogledaju ovo, po meni, remek dijelo. Možda nisam najrelevantniji, no pogledah dvjestotinjak filmova u prošloj godini, i ovo je jedini ove godine koji može u moju kolekciju uz Dark Knighta i još par manje poznatih filmicha koji su iznenadili.
Oprostite na dugom postu, no jednostavno mrzim sumrak a baš volim Avatar. 3D. Ili 2D. ili 1D.