View Single Post
Staro 30.12.2009., 11:50   #152
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Visitor Q Pregled postova
:

@Zmalamuth; Tebe sam ostavio kao secer na kraju Iako si najmanje fulao od ostalih, nisi bas u pravu

Dok kod civilnog oruzja i pistolja je to rijedak slucaj, kod vojnog podesavanje musice nije iskljuceno Vecina musica se radi sa navojem na doljnjem dijelu, pomocu kojega se onda mogu podesavati po visini, kao dodatna mogucnost finog podesavanja prilikom upucavanja oruzja

http://img697.imageshack.us/img697/3578/shema.jpg

pogledaj dio 3068 :P

btw koja si oruzja imao prilike dirati u Armiji ?
znam da se prednja musica moze micati po visini, posebno koristeno kod one rumunjske verzije kalasa, koja je imala nesto uzu cijev, pa se puska deformirala prilikom koristenja klasicne 7.62 municije.

Furao sam RPK, dosta precizna stvar zbog duze cijevi, Klasicni kalas AK-47 ruska verzija i ex-yu proizvedena u zastavi (sad samo nisam siguran koja je verzija imala preklopni kundak a koja fiksni drveni),
Rumunjsku verziju sa prednjim drvenim drzacem, zbog uze cijevi i deformacije koje su nastale uslijed koristenja "krive" municije (Causescu je mislio da je jako pametan jer je napravio uzu cijev i trebao nekakv cudan kalibar za to, 7.62 se mogla ugurat unutra ali je uslijed zagrijavanja deformirala cijev), vecina ih je bila neupotrebljiva. i imala je preglupi mehanizam iza udarne igle, nekakve 2 kao savijene zice sa oprugom, kostalo je par sekundi pri rastavljanju puske, na RPK je bio klasicni sistem sa sipkom unutar cijevi ako me dobro pamcenje sluzi.
Mislim da je bila i neka kineska verzija kalasa, skuzila se po tome sta je naprijed kao imala neki cudni kao siljak za bajunetu.
Drzao sam i šarca u rukama, opaka stvar, nisam pucao iz toga, ali vidio uzivo, stvarno mrcina.

H&K G3 - pljuca je odlicna, iako dosta povelika, preciznost je daleko veca od bilo koje varijante kalasa iz koje sam imao prilike pucat, mislim da je dosta policijskih postrojbi koristi sa optikom.

Od ostalih stvari, HS2000, Ero, Beretta, papovka, I jos nesto sto je jako podsjecalo na M14 ali mu neznam tocno oznaku. I ostatak klasike, osa, zolja i slicno.

I jos jedna zanimljiva stvar vezana uz RPK, imao je kao "nocne ciljnike", bili su kao mali poklopci iza prednjeg i iza straznjeg ciljnika, koji su se kao digli gore, bile su kao bijele tocke na njima, i to je kao bilo fluorescentno, odnosno ako bi ih se osvijetlilo, onda bi drzali svjetlost neko vrijeme i olaksali ciljanje nocu.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote