View Single Post
Staro 30.12.2009., 10:29   #4370
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova

CGI (3D modeli, animacije, detalji) + zvuk - 10/10
Ostalo (scenarij, character development, dijalog, ono malo glume) - 0/10

Krenuo sam gledati film bez velikih očekivajna. Znam Cameronov opus, i očekivao sam inovativan pristup vizualizaciji i osrednji ili lagano ispodprosječni scenarij sa ljigavim dijalozima i plastičnom glumom.

* Dobio sam ground-breaking CGI ikoji će uzdrmati i unaprijediti način razmišljanja filmaša koji će "posuđavati ideje". Dobio sam detaljan i zanimljiv imersivni novi svijet koji ponekad šarmantno prelazi u kitsch. Dobio sam vrhunski zvuk. Ali, dobio sam i apsolutno neprobabljiv scenarij. Krajnje infantilne i neprikladne dijaloge. Likove pune predrasuda i clichéa bez ikakve dramaturške kvalitete. Zbroj toga što sam dobio, u minusu je. Razočaran sam. Toliko neiskorištenog potencijala. $300M se moglo potrošiti konstruktivnije i žao mi je što sam sudjelovao u financiranju.
Za one koji nisu gledali film, evo i jedan drugačiji osvrt.
Ovaj film nije neka mračna psihološka drama. U ovom filmu nećete saznati da recimo princezina majka ima problema s alkoholom. Nećete saznati ni da je poglavičina sina kroz djetinjstvo silovao pedofilni ujak, ni da sam poglavica ima homoseksualne sklonosti. Ne, toga nema u ovom filmu. Dobit će te provjeren scenarij (već viđen, kak hoćete), solidnu glumu i ok dijaloge (ne znam o kakvoj infantilnosti ovaj gore brije). Da, likovi su puni predrasuda (kao što ameri i jesu in real life) i film je klišeiziran (no pokažite mi danas akcijski blockbuster koji to nije), ali je to sve zapakirano u jedan toliko blještavi celofan da vas oči zabole od ljepote. Film preporučam onima koji traže skoro 3 sata vrhunske eyecandy spektakularne zabave. Ostali, uštedite 30-40 kn i ostanite doma.

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Mislim da je ljudski faktor. "Gledam 3D film, idem skinuti naočale da vidim kako izgleda bez" + ruke prije u kokicama :P
Yep, bit će da je to. Mada je dovoljno samo bacit pogled ispod ruba cvika, bez skidanja da se vidi razlika. A razlike ima.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F