Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
kupi si northwooda 2.8 i bolju plocu sa i875 i OC mogucnostima i platit ces vise nego a64 na 754.Vise sam izgubio sa bartonom 2.5 i abitom an7. Kostalo me 700+1000 = 1700 kuna a prodao za 400+500=900.
|
ma kakav intel ko prica uopce o njemu.
kaj se tice koliko si ti dobil za ovu platformu nekak mi je to premalo i mislilm da si mogao dobiti vece novce za to.
Citiraj:
Sto se tice nadogradnje mislim da nisi u pravu , naime svaka platforma ima neki svoj "vijek trajanja" koji je jako mali i mogao bi nadogradjivat svakih pola godine . Prije je to islo dosta sporije ali sve se vise smanjuje taj nazovimo ga vremenski razmak izmedju novih platformi i rijetki ce moci pratiti taj tempo...Slazem se da ce 939 biti bolja platforma ali sigurno ne drasticno bolja u odnosu na 754 a ko zna koliko ce i ona trajati s obzirom da vec najavljuju procesore sa 2 jezgre , ddr2 je vec tu i jos x stvari . Mislim glupa je uopce raprava o ovome jer u vecini slucajeva je novije i bolje ali kao sto i sam kazes zasto prelaziti na novo ako si zadovoljan sa kompom koji imas .
|
gle moras priznati da prijelaz na 939 ili 754 je ipak malo drugaciji ak pogledamo povijest razvoja. pogledaj malo koliko su se platforme socket a procova zadrzale i pentium 4. a i one prije njih. 754 i 939 su dosli jako brzo i dosta su srodne platforme, zbog duzeg zadrzavanja na platformi socket a cak i starija platforma je dovoljno brza da joj konkurira (u odnosu na 939 i 754). stoga je ovo specificna situacija i to morate priznati.
Citiraj:
ali opet kazem nece dobiti nista spektakularno sa PCI-ex. i dual channelom u odnosu na recimo 754
|
mozda iz tih stvari nece previsie dobiti ali zto na procesorksoj snazi ce puuuno dobiti pa zato i ciljam na tu platformu. evo razog zast sada nejedm na nju je relativno lose ploce i nedostatak dobrih procova, pod time mislim OC procova. zato kad jenom dodje u nase krajeve winchester jezgra situacija ce se promjeniti. to je nova tehnologija izrade i omogucuje imoresivni OC i manju disipaciju topline. stoa mozda nebus precev profitiral od pci-xi sl. djidja ali kad kloknes proc preko 2.6 i vise (ako imas vodeno hladjenje) budes vidjel koliko boost se dobije dok recmo sa 754 je ipak to malo teze izvedivo.
Citiraj:
Imao sam priliku sastavljati a64 3000+ i nisam bas primjetio da me tuce u mem performansama a imam mobiloca @2400mhz ( 3600+ PR ) i AN7.
|
e vidis to ti je zato kaj 754 ima samo single channel memoriju ali svejedno malo bolje performanse ima ali daleko slabije od 939 i njegovog DC-a