Onaj tko ne razumije šta kupuje,neće vidjeti ni razliku između tih 5,6 fps u korist 4890 kartice,niti će mu smetati malo više buke,ni malo više zagrijavanja,pa neka je i - puno više u krajnjoj liniji. On to neće kužiti.
Svejedno je koju kupi,i uzalud je objašnjavati. Eyefinitiy je forica, Dx11 kao i da ne postoji,i ostane ti nešto za što realno mari 1% korisnika koji nešto znaju. A to je taj napredni powerplay gdje kartica radi na ravno 36 stupnjeva i troši 18W u idleu.

Opet - nekome tko ne kuži,nebitno.
Meni za povremeno igranje,presudno. Inače da imam love kao on,uzeo bi za 1200kn onu Vapor X 5770 sa njuškala,novu novcatu,i doviđenja, ili jednostavno neku GTX216. Oprostio bi si 10% lošiji score sa karticom takvog hlađenja i spomenutog powerplaya, pa da se ne znam kakav 4890 nađe s druge strane. A za tu lovu 1190-1300kn naći će se najjeftiniji plastikaner sa 90c u loadu.
http://www.overclock.net/ati/633386-...-5770-a-3.html
Zaključak jednog lijepog reviewa :
http://www.overclockersclub.com/revi..._hd5750/17.htm
Kao i Crysis Warhead Enthusiast rezultat,glup test,totalno neigrivo na 10tak fps,odnosno 19,nešto bolje,ajd. Ali pokazuje da su kartice GTX260,4890,i 5770 - u ovom slučaju nešto clocknuta , unutar 2fps. Ako je to vrijedno rasprave,onda stvarno u qrc. Zbilja mu je svejedno,kao i svima ostalima koju će kupiti. Da ne pričam sad Batman ili neka drlja,di GTX260 pomete sa 15fps i 4890 i 5770,čisto stvar optimizacije. Na kraju su sve igre 50/50. Negdje nju ova,negdje ova nju.
A očekuju se naravno i improvementsi sa vremenom,izdavanjem novih drivera i optimizacija. Netko će reći otom,potom,ali momci su računali na overclock.net-u gore, da su performanse 4890 porasle u nekim igrama od 40-70% samo sa driverima. Toliko o tome.
Ne treba raspravljati uvijek u nedogled,neka ti useri šta tako pitaju svaki qrc,sa 20tak postova nauče koristiti google,pa onda i našu tražilicu,ali prvo neka nauče čitati,i to s razumijevanjem. A na ovo da će 4890 tjerati igre zamjetno bolje od 5770 se mogu samo potrgati od smijeha. Isti drek.