Citiraj:
Autor stana20
Pozz ekipa...prije koji sat sam nakon dana i dana provedenih ispred kompa uspjesno instalira kalyway 10.5.2. Medutim kao sto je za pretpostaviti iman problema sa wireless karticom, zvukom usb-om, grafickom. Vidim da se spominju kext-ovi. Dal ima tko volje da mi objasni korak po korak kako sta i di, kako to sve funkcionira itd? Totalno sam izgubljen, a to sta sam instalira mac os x ostavilo me ukopanog ;D. Ajde pomozite ako znate
|
kextovi u u osx-u ono što su driveri u windowsima (otprilike).
možeš ih instalirtai na više načina, a najbolje (zapravo najjednostavnije) je putem nekog programa koji ima automatizirano instaliranje s drag and drop funkcijom il ite vode korak po korak. najbolji su
kext helper i
osx86tools, pa prvo potraži njih.
evo kako se to radi iz terminala:
http://www.ihackintosh.com/2009/02/w...-install-kext/
a možeš se i probati logirati kao single user da na početku loadanja osx-a stisneš f8 i upišeš na prompt ''-s'' (bez navodnika) i kad uđeš u osx jednosatvno kopiraš kextove koje želiš instalirati u
System/Library/Extensions folder, restartaš kompjuter pa onda na booto opet f8 i upišeš na prompt ''-f'' (bez navodnika) da cachira nove kextove.
Al ajd ti nama napiši u detalje koje komponente imaš pa ćemo lako dalje s kextovima, kad uopće vidimo koji ti trebaju, da li postoje za tvoj hardware i da li će raditi