View Single Post
Staro 27.12.2009., 23:58   #973
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
S obzirom kakve temperature E-mil sa svojim IFX14 ima, usudio bih se reci da je Hyper 212+ rame uz rame najboljem hladnjaku...ali po puno puno manjoj lovi.

On ima E0 Q9650, malo naklokaniji+0.1V vise od mojega, ali i hladnije jezgre zbog novijeg steppinga:

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=605
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=607

Bilo bi zanimljivo da on downgrejda svoga na frekvenciju i napon kao moj i onda usporedimo rez
Dizel, dobre su ti to temperature za taj napon, i ako ne misliš preklokavati proc, taj hladnjak bi ti trebao biti sasvim dovoljan. Meni nije, pošto volim tu i tamo kuriti ovog svog Q9650 sa malo većim naponima na zraku. Tek onda (na visokim naponima) dolaze do izražaja oni "bolji" (kul) hladnjaci od ovih "jeftinjara".
Da li se takav cooler isplati običnom korisniku, koji će bez diranja napona dignuti FSB i ostaviti tako komp za 24/7 ==> sigurno NE.

Izvrtio sam ja poprilično testova temperatura i imam podosta skrinšotova, a skoro 2 mjeseca se nagovaram da složim nekakav mali rivjujčić za IFX-14, ali nikako. Valjda bude ovih dana, a do onda evo mojih temperatura za 3,60GHz i napon 1,20V pod opterećenjem:

2x120 mm

1x120 mm
_____

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Ne mora to značiti da tvoj hladnjak bolje hladi. Tu su negdje faktor vanjske temperature tzv. sobna temperatura i ventilator na više/manje rpm.

Recimo , na primjer, Emil ima sobnu temperaturu 18st a ja 28st. Imam loš hladnjak s više rpm a dalje kaskam s temp.

Daklem, da bi usporedio temperature morao bi doletiti do Emila pa usporediti čija mačka vunu prede..

ovako tipa, moj proc na stock voltaži ide, slabo grije s jeftinim hladnjakom, pokazivanje čiji tata jači... jednostavno nema smisla. usporediti temperature od nekoga gdje živi daleko gdje varivira temperatura na kraju presmiješna
Upravo tako, što se i vidi iz one dvije donje slike, gdje je sve isto, osim sobne temperature, a koja se prilikom testiranja Prajmom95 kretala od 21-24C

i za kraj: IFX-14 je prvenstveno PASIVNI hladnjak i kao takav se i prodaje (što ga čini još nepovoljnijim, čitaj skupljim) u odnosu na one koji dolaze sa ventilatorom/ima.

zato Dizel, evo ti izazov:
spusti frekvenciju na stock, znači 3,00 GHz, spusti vcore koliko god manju CPU treba za odvrtiti Prime95 i pogasi ventilatore na hladnjaku, pa javi rezultat

Ja sam na svom dobio ovo:

IFX-14 pasiva - Prime95 smal FFT - 30 min
E-mil je offline