Surveillance
Strašne rupe u priči, strašno loš kraj i sve u svemu ništa poseban film. Ima boljih na sličnu temu.
Ocjena 4.5/10
Citizen Kane
Eh da. Ovom filmu se može svašta napisati, da je bio bum u filmskoj industriji, da je najbolji film svih vremena, ovo ono. Možda u ono vrijeme. Ali nakon 60-70 godina prilično sam se morao natjerati da ga odgledam. Možda ne vidim ono nešto...
Ocjena 4/10
Birds of America
Filmovi sa Matthew Perryem se ne gledaju, a ja sam ipak gledao. Žali Bože izgubljenog vremena. Jednostavno užasna priča, užasna gluma! Izbjegavati!
Ocjena 2.5/10
Soylent Green
Odličan Charlton Heston u jednoj od mogučih inačica budučnosti sa odličnom porukom. Prebrutalna scena racije ili bolje rečeno utovara. Preporuka!
Ocjena 6.5/10
Bowling For Columbine
Šta reči, ne sumnjam da Moore ima puno protivnika u SAD. Obavezno gledati, opet 100x spomenuto, nevjerovatno je koliko su Ameri glup narod. BTW, hoćemo li npr u PBZ-u dobit pušku ako dignemo kredit?!
Ocjena 7/10
Inglourious Basterds
Jedan od filmova koji vam se sviđa ili ne sviđa. Film je podijeljen na nekoliko dijelova, manje više odvojene priče koje su povezane, a opet mogle bi biti samostalne. Film je totalno drugačiji, crnog humora ima naveliko. Odgledao ga u jednom dahu i jedan sam od onih kojima se film sviđa.
Ocjena 7/10
Food.Inc
Zanimljivo je da sam baš na početku dokumentarca ručao. Ipak, nisam gadljiv. Manje više sve ono što znamo upakirano na jedno mjesto. Šteta što sam film nije malo brutalniji. Nevjerovatno je kako se očito u svim segmentima društva može manipulirati ljudima. U svakom slučaju obavezno gledati! Dobar tek!
Ocjena 6.5/10
Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay
Totalno spaljena komedija, odličan pristup humoru, epic ismijavanje gospodina Busha. Ponekad jako blizu istine.
Ocjena 6/10
Saw 6
Ajoj, ajoj. U masi nastavaka ala sapunica totalno sam se pogubio tko tu koga jel, znate već. Za sve sado-mazo frikove preporuka, ostali izbjegavati.
Ocjena 3.5/10
North by Northwest
Jednostavno jednostavan film, a opet genijalan. Prebolesna scena sa avionom, odlični obrati, odlična gluma, jednostavno film je odličan, ni trenutka dosadan. Šteta što pred kraj filma glavni lik počne malo podsječati na agenta 007. Svakako preporuka, a meni razlog da si nabavim još koji film od Hitchcocka. BTW šteta što ne znamo na koji su način došli do glavnog glumca kao glavnog krivca.
Ocjena 7.5/10
Vertigo
Uf, Kim Novak je stvarno bila bomba! Film je prilično razvučen, stalo bi sve u 45 minuta. Obrat u filmu mi je pomalo smiješan, tj. Doslovno ubije cijeli film. Par scena odlično, ali na kraju ipak ostaje gorak okus. Da ne govorimo o zadnjoj sceni i bacanju sa tornja zbog čega, straha od časne?! Ja nisam skužio poantu.
Ocjena 5.5/10
Carriers
Veliko razočaranje. Ne bih vukako usporedbu sa Zombielandom, ovo je samo još jedan klasični film „kraja svijeta“ i ktome prilično loš. Barem da ima malo više akcije. Zaobići.
Ocjena 4/10
Rear Window
Hm, da. Nevjerojatan film da tako kažem o voajerizmu, bilo je dovoljno jedno dvorište da se napravi jedan klasik. Kad mislite da sve znate ispali se jedan jednostavan obrat koji ne biste očekivali, jednostavno odlično. Karakterizacija likova i same sredine je odlična. Svakako preporuka!
Ocjena 7/10
The Ugly Truth
Iskreno, volim romantične komedijice i ovo mi je bilo odlično za mozak na pašu. Neke stvari o vezama i ljubavi stoje, neke ne, bla bla sad da ne skrečem s teme. Ipak, pomalo napuhana i pomalo nerealna radnja, no za zimsko poslijepodne OK filmić i ništ više.
Ocjena 5/10
Pandorum
Ajoj, ajoj. Pa ovo je očaj. Ako vam se gleda neki SF pogledajte bolje Aliena. Gluma je koma, sve je u mraku pa se fala K sami nedostaci filma ne vide. Najbolji dio filma je kraj, ne jer je to bio kraj mojeg užasa i očaja, nego jer je sama ideja jednostavno zanimljiva. Sve u svemu OBAVEZNO zaobići.
Ocjena 2/10
To Catch a Thief
Definitivno jedan od filmova gospodina Hitchocka zbog kojih stoji teza da je ditočni precjenjen. Kako god, na trenutke, osobito na početku filma, osječaj da gledam James Bonda, par rupa u priči, ali najbitnije neočekivani kraj filma. Kako god, nisam oduševljen.
Ocjena 5/10
2012
Eh da. Vidim ovaj film je dosta napadan, no zašto ovakva priča ne može imati epilog. Ipak, ulazak u Arku kroz čudne puteve, zatim blokirana vrata i slično su ništa drugo nego američko hranje. A da ne govorimo o tome da je nakon cijelog hranja život na Zemlji opet bio moguć. Ako vam je to dovoljno da ga ne gledate, obavezno gledati zbog strašnih specijalnih efekata. Kako god, meni je sjeo.
Ocjena 6/10
Law Abiding Citizen
Odličan film, možda prevše napumpan, malo glup prevrat, loš kraj. Kako god veliko osvježenje u zadnje vrijeme o kojem već svi sve znamo.
Ocjena 7/10
Funny People
Ma tko je smiješan?! Ja sam samo dobio osječaj da su komičari obični retardi koji traže smisao života, a ktome nisu ni smiješni. Strašno glup film, ni slučajno gledati!!! Da bude gore, nesnošljivo je dugačak. Žali Bože uopće ovog komentara. Ulazi u Top 5 najgorih filmova koje sam gledao.
Ocjena 2/10
Dead Snow
Pa jel se može napraviti još šta na temu II. Svjetskog rata. 2 tipa vise na ljudskom crijevu dugačkom 5m, krvi na sve strane, sex na -10 u poljskom WC-u. Jel treba više?! TRASH
Ocjena 3.5/10
The Box
Film neodoljivo podsjeća na S. Kinga, osobito sa krajem koji je užasno loš. Prva polovica filma je odlična, stvorena je odlična misterija i zaintigra, ali poslije je sve obično smeće, ma kakvu god poruku film imao. Sve u svemu, izgled samog filma je totalno drugačiji, ne znam kako da opišem, od auta do same atmosfere. Kako god, ništa posebno.
Ocjena 4/10
The Blind Side
Sjedi – vrlo dobar. Film po istinitom događaju, nažalost na trenutke se skoro pretvorio u još jedno američko preheravanje, no – odlična gluma, odlična priča, odlično sve. Eto, pravi obiteljski film.
Ocjena 7/10