View Single Post
Staro 26.12.2009., 22:36   #83
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Nadam se da je bar otišao za lijepe pare pošto je tako unikatnu stvar u koju si uložio puno truda teško procijeniti na neku realnu cifru
Btw. sada kada se Schumi vraća onda očekujemo repliku volana iz bolida Mercedesa?
Sljedeći će isto bit Ferrari, ali i novi mercedesov je u igri

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
glupi forum mi se srusio, pa moram opet pisat.

svaka čast za izgled volana, no meni to nema smisla kad je volanu "baza" neki šrot volan.

nema preciznosti, čvrstoće i pravog forcefeedbacka...
Volan je namontiran na volan čovjeka koji ga je kupio. On je samo za ovaj moj volan kupio potpuno novi Thrustmaster F430. Uz njega ima Momo. Po njegovom mišljenju, Thrustmaster je bolji od Momo-a i G25. Nije...

F430 je po internetu dosta hvaljen, i svugdje je pobra dosta dobre kritike. Cijena mu je oko 900 kn mislim. Obruč volana je fenomenalan, pedale solidne, a čvrstoća i FFB jako dobri, čak je dosta gladak pri okretanju jer se pola prijenosa odvija preko remena, za razliku od Logitecha koji koriste zupčanike. Remen je svakako plus. Ali meni nikako nije sjeo taj volan. Iako ima dosta dobar FFB, u nekim stvarima bolji od G25, u nekim lošiji, ipak mu fali preciznosti (ne ffb-u nego baš volanu). Razočara sam se kad sam ga otvorio i vidio da se za senzor koristi obični potenciometar. Za volan takve cijene to je jako loše. Manjak preciznosti je primjetan samo u centru, kada voziš 300 km/h i trebaš radit lagane korekcije putanje. Tu kao da se osjete prijelazi i deadzone iako je svugdje isključen. Volan ima 10 bitnu preciznost. Napominjem ipak da se to osjeti samo ako imate speed sensitive steering na 0, šta je najrealnije ali ne koriste svi takvo podešenje.

Novi volan ide na quick release i ići će ili na g25/g27 ili na moj potpuno iz ničega izgrađen volan.
Roso je offline   Reply With Quote