Citiraj:
Autor thedream
@Imagine - a čuj, objašnjavam li ja bezveze,djetinjasto,ili sa manje znanja od tebe,nitko mi opet ne može uskratiti praksu koju posjedujem u drljanju zvučnika za PC i popratnih kartica. Tomek je jedan bistar dečko koji je poslušao moj savjet i savjet još nekih kolega,i ostavio Realtek onboardušu,i preko SPDIFa spojio vrlo lijep Jamo sistem. Bolje od toga nije mogao napraviti pošto je dilema bila super zvučna od 1000kn + analognim jackom spojeni Creative bukaći, ili pošteni zvučnici,2.1 set ili takvo što,pa na SPDIF poslati signal. Mislim da je pravilno odlučio.
Ja ne znam gdje sam na toj temi pogriješio,bio bi sankcioniran da sam nešto krivo savjetovao ili ušutkan,na kraju je sve dobro ispalo,osim što ga nešto kablovi zezaju koliko sam čitao,ne znam jel to riješio.
Pročitaj zadnja 2 posta na toj temi. Ako je tu nešto krivo,onda ok.
Ma ni ne trudim se učiti,kad ni sam ne znam,to je debilasto. Samo konkretno pitam,u svom neznanju,koji qrc ću dobit premjestim li sub na stol,to je sve. A od tebe i dalje nema poštenog odgovora,osim negacije i nekakvog umjetnog sprda na eventualne moje odgovore.
Nemaš se šta predati,provocirati,ili izvoditi cirkus i raditi mene maloumnim. Kad poslušaš zvučnika za PC koliko sam ja poslušao,a radi se o jedno 50 setova sigurno,ali sigurno,i 20tak zvučnih kartica onda ćemo razgovarati ravnopravno. Ovako sprdaš bez razloga.
|
Sprdam?
Žao mi je što imaš takav dojam ali siguran sam da i ti sebe doživljavaš drugačije nego što te ja doživljavam.
Meni ovo nekako dođe kao neki virtualni kafič za usputno časkanje...u duhu toga zafrkancija mi nimalo ne smeta , čak mi ne smetaju ni razno razne dosjetke ,mala podbadanja i sl. Ali to ne mogu reči i za dojam potekao iz spomenutog topika. Uz spomenuto, od tebe u pravilu dolazi neki ton nabrijanosti kao da bi se tukao
A zbog te ....recimo 'nabrijanosti' ,ona moja predaja

Ili drugačije rečeno ,to te očito ometa da vidiš o čemu ja.
Pa promašiš polazište ,promašiš kontekst ,promašiš sve a onda nema druge nego da se predam jer nema nekog smisla komentirat nešto proizašlo iz krivog shvačanja početnog. Jer da je je shvačeno podosta nebi ni nakucao.
Kao što rekoh na početku: "
Chome o jabukama ,ja o jabukama a ostali o dinjama"
Komentirao sam smještaj 'satelit-wufer prdec' kombinaciju i nepisano pravilo.
Nisam komentirao njegovih 5 satelita na stolu a ako pogledaš malo unazad nečeš nači ni da sam komentirao smještaj nečijeg suba

A ti si pak raspalio po svemu pokušavajuč dokazat... kako je more plavo ?
Šta god Jelc rekao i što god pisalo na ambalažama, to sub nije
iako u biti to nije ni važno.
Jednostavno rečeno bez obzira kako nazvao tu još jednu kutiju, ona normalnim zvučnicima nije nužna da bi se od njih dobilo nešto smisleno.
Ovim 2.1 ili 5.1 lov-kost rješenjima je ta kutija nužna jer da je ukloniš ,ostala bi ti kita od zvuka.
Iako se pri smještaju te kutije pod stol ne radi o potpunom uklanjanju , nije mi baš ni daleko.
Zadnje ,što se tiče našeg ravnopravnog razgovora...
Odlično je kad nekakvi forum ima nekog s hrpom iskustva spremnog na kuckanje , nedavno sam slucajno
izbrisao nesto na disku i smatram zalosnim sto na forumu ove stručnosti i veličine nema nikog da pomogne kakvim komentarom.
Al nazad na ...ako tražiš od mene nekakve zaključke proizašle iz prakse ne mogu ti ponudit doslovno NIJEDAN.
Na kompu pogledam nešto na jo tubu , namjestitm titl i sl. Ne slušam muziku a rjetko ,kad mi se sluša dok radim ili kad zaigram nešto ,prigodno premjestim monitor s stolom i tipkovnicom nasred sobe
Tako da ne spadam u kategoriju nekog komu je mjesto buljenja u monitor primarno mjesto za reprodukciju muzike . A bome nimalo u kategoriju nekog tko je otkrio nešto više od pc zvučnika pa bi se u svom metru kvadratnom igrao hifija.
Iako ,što se tog metra kvadratnog tiče , za razliku od Jelca smatram da se to mjesto može dobro iskoristit za HiFi no tu više ne radi o nekakvim komp sistemima kao ni o hvatanju prvog jeftinog HiFi zvučnika iz oglasnika.
Us sve rečeno ne vjerujem da mi je to hendikep na osnovu kojeg zaslužujem izgon u HiFi topik.
Drugim rječima, ne smatram da me to diskvalificira za spomenut neke stvari koje mi se nameču kad promislim o smještaju kakvog 2.1 pc sistema.
Btw, za koji dan ču otpakirat/upogonit ovo s avatara što sam sebi poklonio za Božić pa možeš očekivat nešto iz prakse što bi me trebalo učinit kompetentnim
Citiraj:
Autor Juan
Kako je sub i kod z5500 kao "najjačeg" predstavnika srezan blagim padom, koji je jeftiniji za izvedbu od strmog, i to počevši od 150 Hz, ne mogu to nazvati subwoofer, nego tutnjalo koje svoju svrhu nalazi u igrama i filmovima pred računalom.
|
Dobro za tutnjavu ali ...ako se radi o LPF prvog ili drugog reda tu ne ginu glasovi iz suba
Citiraj:
Autor Juan
Osim ako nisu uspjeli da ima stražnji zvučnici stvarno mogu širiti valove koji su sposobni skretat 
|
Ne mogu odolit