View Single Post
Staro 23.12.2009., 21:05   #40
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Teško je generalizirati,jer sub od malog Divooma kojeg sam uzeo bratu, nije jednak ovom ipak jačem od Logija X530,koji opet nije jednak onom od Z2300 ili Z5500.

http://www.divoom.com/m221.htm
Ne želim potcjenjivati, ali sve od navedenog ne pripada u kategoriju "subwoofer", jer bi takva jedinica, odnosno sklop trebao biti ispod i na donjoj granici čujnosti.
Kod gradnje kutije se gotovo najviše pažnje posvećuje tom malom ali ne beznačajnom rasponu, do 100Hz.
Kako je sub i kod z5500 kao "najjačeg" predstavnika srezan blagim padom, koji je jeftiniji za izvedbu od strmog, i to počevši od 150 Hz, ne mogu to nazvati subwoofer, nego tutnjalo koje svoju svrhu nalazi u igrama i filmovima pred računalom.

I sve se opet svodi na to da sustav podesiš/namjestiš po svojoj volji/kriteriju jer ti najbolje znaš što koristiš kao referencu tebi ugodnog zvuka koji si negdje čuo, ili jednostavno tako želiš.
A ako ti netko sugerira: udalji malo, a ti kažeš da nemaš dovoljno kabela, onda nemoj niti postavljati pitanja nego stavi kako možeš.
Poanta svega je da isprobavaš, isprobavaš i sam naiđeš, jer kad meni dođe nepristran slušatelj, ako je iskren, uvijek će naći neki, "njemu" nedostatak, i reći "ja bi ovo izmjenio".
Glupo bi bilo da svi imamo ista mišljenja i ideje.
Juan je offline   Reply With Quote