Citiraj:
Autor thedream
Teško je generalizirati,jer sub od malog Divooma kojeg sam uzeo bratu, nije jednak ovom ipak jačem od Logija X530,koji opet nije jednak onom od Z2300 ili Z5500.
http://www.divoom.com/m221.htm
|
Ne želim potcjenjivati, ali sve od navedenog ne pripada u kategoriju "
subwoofer", jer bi takva jedinica, odnosno sklop trebao biti ispod i na donjoj granici čujnosti.
Kod gradnje kutije se gotovo najviše pažnje posvećuje tom malom ali ne beznačajnom rasponu, do 100Hz.
Kako je sub i kod z5500 kao "najjačeg" predstavnika srezan blagim padom, koji je jeftiniji za izvedbu od strmog, i to počevši od 150 Hz, ne mogu to nazvati subwoofer, nego tutnjalo koje svoju svrhu nalazi u igrama i filmovima pred računalom.
I sve se opet svodi na to da sustav podesiš/namjestiš po svojoj volji/kriteriju jer ti najbolje znaš što koristiš kao referencu tebi ugodnog zvuka koji si negdje čuo, ili jednostavno tako želiš.
A ako ti netko sugerira: udalji malo, a ti kažeš da nemaš dovoljno kabela, onda nemoj niti postavljati pitanja nego stavi kako možeš.
Poanta svega je da isprobavaš, isprobavaš i sam naiđeš, jer kad meni dođe nepristran slušatelj, ako je iskren, uvijek će naći neki, "njemu" nedostatak, i reći "ja bi ovo izmjenio".
Glupo bi bilo da svi imamo ista mišljenja i ideje.