Teško je generalizirati,jer sub od malog Divooma kojeg sam uzeo bratu, nije jednak ovom ipak jačem od Logija X530,koji opet nije jednak onom od Z2300 ili Z5500.
http://www.divoom.com/m221.htm
Nisam nikoga vidio da je sub od zadnja dva i pokušao staviti na stol,u ideji.
A kamoli u praksi da ga drži i kako ti kažeš,na metar od tikve

uživa.
Ja sam samo ustanovio da neke subove,kad ih već sve generalno tako zovemo,da ne kompliciramo stvar,neke možeš držati na stolu,a neki - bolje zvuče negdje drugdje.To je sve,bez nametanja sad mojeg stava da sub od X530 mora ić pod jajca

. Niti sam ga ja ikad na podu držao,samo sam imao stol sa etažama,od punog drveta,i našao je svoje mjesto u toj šupljini ispod ladice za tipkovnicu.
Moj sadašnji stol se može vidjeti na temi kako izgleda vaše radno mjesto,kao i monitor,i položaj satelita,ja jednostavno nemam kud sa svojim subom, i o tome se radi u krajnjoj liniji. Mogu pokušati iza monitora eventualno,ali smijem se sam sebi da toliki masivan sub stavljam na išta više od - poda.
Neka svatko odluči za sebe,glupo mi je govoriti općenito i nametati svoje stavove,nije takva tema,zvuk je jako subjektivna kategorija, Flikomanu su Z5500 + Z2300 na pola metra udaljenosti super svirali,nikad bolje, onda je prešao na stereo nekakav,ne znam šta je uzeo,sad i to super svira.
Chome je stavio 5.1 na stol,skupa sa subom,njegova stvar. Imagine ima pak svoje teorije,a ja sve začinim sa bacanjem suba pod...ono šta dečkići imaju.

Nek svatko odluči šta mu najbolje odgovara. Ne treba se svađati.